Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 12:41

Διεθνές Συμπόσιο Δογματικής Θεολογίας στο Μπαλαμάντ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Ιουνίου στην Πατριαρχική Μονή της Παναγίας της Μπαλαμάντ, στο Λίβανο, το 6ο Διεθνές Συμπόσιο της Διεθνούς Ένωσης Ορθοδόξων Δογματικών Θεολόγων, με τίτλο: «Το Εσχατολογικό Όραμα της Ορθοδόξου Θεολογίας».

Το Συμπόσιο τελούσε υπό την αιγίδα του Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη και έλαβαν μέρος σε αυτό θεολόγοι της δογματικής από την Ευρώπη, την Αμερική και τη Μέση Ανατολή.

Ο Μητροπολίτης Τρίπολης & Χώρας Εφραίμ, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αντιοχείας προεξήρχε στην εναρκτήρια ακολουθία στη Μονή.

Παρέστησαν ο Πρέσβης της Ρουμανίας Victor Mircea, η Πρέσβης της Κύπρου Χριστίνα Ράφτη, ο εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Ελλάδας Κωνσταντίνος Χατζηθωμάς, ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Χαλίλ Κοσμήτορας της Σχολής Εκκλησιαστικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο “La Sagesse”, ο Αρχιμανδρίτης Ρωμανός Αλ-Χανάτ Ηγούμενος της Μονής Μπαλαμάντ, ο Αρχιμανδρίτης Αλέξης Τσεχαντέ, Διευθυντής του Τμήματος Οικουμενικών Σχέσεων και Ανάπτυξης, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Ορθοδόξων Δογματικών Θεολόγων Καθηγητής Μιχαήλ Σταύρου, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης π. Ioan Tulcan, και ο π. Πορφύριος Γκεόργκι, Κοσμήτορας του Θεολογικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Μπαλαμάντ, καθώς επίσης και Διδάκτορες Διευθυντές, Διδάσκοντες και φοιτητές.

Η εναρκτήρια συνεδρίαση παρουσιάστηκε από τον π. Bassam Nassif του Ινστιτούτου Θεολογίας της Μονής Μπαλαμάντ. Ο ηγούμενος της Μονής καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, ενώ ο Μητροπόλεως & Χώρας Εφραίμ διάβασε το μήνυμα χαιρετισμού του Πατριάρχη Αντιοχείας.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Καθηγητής Μιχαήλ Σταύρου απευθύνθηκε στο κοινό εξ’ ονόματος του Συλλόγου.

Ο π. Πορφύριος Γκεόργκι, Κοσμήτορας του Θεολογικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Μπαλαμάντ καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και διάβασε την ομιλία του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ