Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:48

Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: «Μη φοβηθήτε”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«…το μήνυμα του Αγγέλου προς τις Μυροφόρες «Μή φοβείσθε» είναι συγχρόνως και μήνυμα για τη σύγχρονη και ταραγμένη εποχή μας και για όσουν πιστεύουν ότι ο Χριστός είναι ο Μέσσιας. «Μὴ φοβηθήτε από των αποκτεινόντων το σώμα, την δε ψυχήν μη δυνάμενων αποκτείναι». (Ματθ. 10, 28) Μη φοβείσθε, όταν στη ζωή σας υπάρχουν εμπόδια και στην καθημερινή βιοπάλη έχετε να αντιμετωπίσετε το κακό, την αμαρτία, τη διαβολή και τη συκοφαντία, την εγκληματικότητα και την καταπάτηση των οικογενειακών αρχών».

Αυτό ήταν το κάλεσμα του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού, με αφορμή την εορτή των Μυροφόρων.

Ο Μητροπολίτης της ακριτικής επαρχίας πρόσθεσε ότι “Μπροστά σ’ όλα αυτά χρειάζεται τόλμη, γενναιότητα και ανδρεία. Δεν αρκεί να δυσανασχετούμε για τις δυσκολίες και τα εμπόδια, αλλά επιβάλλεται να αντιτάσσουμε το υγιές φρόνημά μας, δηλαδή το πνευματικό μας σθένος, το οποίο πρέπει να έχουμε και το οποίο είναι αποτέλεσμα της παρουσίας της Χάριτος του Θεού μέσα στην καρδιά μας».

Ο κ. Δαμασκηνός που χθες ιερούργησε στο νεόδμητο Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Στέρνας – Ορεστιάδος, συνεχάρη τον εφημέριο της ενορίας Πρωτοπρ. Εμμ. Γιορουκίδη και όλους τούς πιστούς ενορίτες πού, παρά τις δυσκολίες της περιόδου αυτής, είχαν, όπως οι Μυροφόρες Γυναίκες, «το θάρρος και την τόλμη» να ανεγείρουν τον περικαλλή αυτό Ναό, μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο, αψηφώντας την οικονομική κρίση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ