Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 14:24

Διάλεξη για τις νέες ασθένειες των μέσων ενημέρωσης στη Μονή του Μπαλαμάντ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Υπό την ευλογία του Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής κ. Ιωάννη και την παρουσία του Μητροπολίτη Τριπόλεως & Χώρας Εφραίμ πραγματοποιήθηκε η διάλεξη του Δρ. Jean Claude Larchet με τον τίτλο “Νέες ασθένειες των μέσων ενημέρωσης: προστασία και τα διορθωτικά μέσα”. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Πατριαρχική Μονή της Παναγίας του και του Ινστιτούτο Θεολογίας, του Πανεπιστημίου του Μπαλαμάντ “Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός”.

Αρχικά, ο π. Πορφύριος Γκεόργκι, κοσμήτορας του Ινστιτούτου Θεολογίας σύστησε τον ομιλητή αναφέροντας πολλά επιτεύγματά του στην πατερική έρευνα, η οποία απέδωσε περισσότερα από δεκαπέντε βιβλία με αναφορά στην ανθρωπολογία, τη θεραπεία των πνευματικών ασθενειών, την ηθική, την δογματική, κατά τον άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή.

Ο Δρ. Larchet αξιολόγησε τη χρήση των σύγχρονων μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των έξυπνων τηλεφώνων που οδηγούν στην ανθρώπινη δουλεία. Εξέθεσε επίσης τις νέες ψυχολογικές και πνευματικές ασθένειες που προκύπτουν από τη φιλαυτία και την εσωστρέφεια, την δυσκολία συγκέντρωσης, την αποστασιοποίηση από την προσευχή και την πνευματική ζωή και την αντικατάσταση των φυσιολογικών ανθρώπινων σχέσεων με εικονικές.

Ο Δρ. Larchet πρότεινε συγκεκριμένους τρόπους για τους χρήστες για την προστασία καθώς και διορθωτικά μέσα, τονίζοντας το πνεύμα της νηστείας και την επαγρύπνηση. Τέλος απάντησε σε πολλές ερωτήσεις από το ακροατήριο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ