Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 9:16

Δημητριάδος: “Όταν η διχόνοια εισχώρησε στον χώρο της Εκκλησίας, τότε προέκυψε εθνικός διχασμός”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Εκκληση ενότητας σε όλους τους τομείς έκανε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, κατά την διάρκεια του το 10ου Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο.

Ο κ. Ιγνάτιος που παρευρέθηκε στο Φεστιβάλ, τόνισε ότι “σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας πρέπει να σφυρηλατήσουμε πάση θυσία αυτήν την ενότητα, χωρίς, όμως, να διακυβεύσουμε τίποτα απ’ αυτά που παραλάβαμε και πρέπει να παραδώσουμε στους διαδόχους μας».

Επίσης, εξήρε το γεγονός της ενότητας, που προέκυψε από αυτήν την εκδήλωση, λέγοντας ότι «Περνάμε σε περίοδο που η ενότητα θα μετρηθεί και να μην ξεχνάμε πως, στον τόπο μας, όταν η διχόνοια εισχώρησε και μάλιστα πρώτα στον χώρο της Εκκλησίας, τότε προέκυψε εθνικός διχασμός”.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος συνεχάρη τις χορωδίες και τους συντελεστές του Φεστιβάλ τονίζοντας ότι “Ο Ιεροψαλτικός κόσμος εκπροσωπεί όλες τις τάξεις του λαού μας και συνεχίζει την παράδοση με μορφές σαν τον αείμνηστο Χρύσανθο, που σφραγίζουν την εποχή τους, κρατούν ζωντανή την παράδοση, μεταδίδουν το φως στους νεώτερους».

Το 10ο Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό την αιγίδα της τοπικής Εκκλησίας και με την χορηγία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ήταν αφιερωμένο στην μνήμη του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως Χρυσάνθου Θεοδοσόπουλου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ