Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 11:18

Δημητριάδος: «Ο Άγιος να φωτίζει τους ηγέτες μας, να στηρίξουν τα δίκαια της πατρίδος μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με την ευχή του μητροπολίτη Δημητριάδος “ο Άγιος Νικόλαος να φωτίζει τους ηγέτες μας, να στηρίξουν τα δίκαια της πατρίδος μας”, ολοκληρώθηκε η περίλαμπρη πανήγυρη του πολιούχου Βόλου.

Στην φετινή πανήγυρη συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Άρτης Καλλίνικος, Παροναξίας Καλλίνικος προσκεκλημένοι του οικείου Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου, παρουσία του Βουλευτού Μαγνησίας κ. Χρήστου Μπουκώρου, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μεγάλου πλήθους πιστών.

Στον πανηγυρικό εσπερινό ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, τόνισε ότι «ο Άγιος Νικόλαος, με τον τρόπο της ζωής του, κυρίως, οδηγούσε τους ανθρώπους στην Εκκλησία, γι΄ αυτό λειτουργεί πάντα ως υπόδειγμα και πρότυπο για τον δικό μας αγώνα, μέσα στην εκκοσμικευμένη κοινωνία μας».

Στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος παρατήρησε ότι «ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Νικολάου δεν αποτελεί απλώς μια εθιμοτυπική ανάμνηση της επετείου της κοιμήσεώς του, αλλά μια ευκαιρία για όλους μας να εμπνευστούμε από την αγία βιωτή του και να ενισχυθούμε από το ιερό παράδειγμά του, ενισχυόμενοι στον δικό μας προσωπικό πνευματικό αγώνα”.

Ακολούθησε η λιτάνευση στους δρόμους της πόλης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ