Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 12:25

Δημητριάδος: «Δεν θα φοβηθώ κανέναν, όταν υπερασπίζομαι τα δίκαια της Εκκλησίας»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Στον αγώνα των ιερέων για την μισθολογική τους εξασφάλιση αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, κατά την διάρκεια χειροτονίας νέου ιερέα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά “δεν θα πάψω να λέω την αλήθεια και δεν θα φοβηθώ κανένα όταν θα υπερασπίζομαι τα δίκαια της Εκκλησίας και των κληρικών μας, που ουδείς έχει το δικαίωμα να διακυβεύει”.

Ο κ. Ιγνάτιος που τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Αθανασίου Παρίση, χαρακτήρισε τους ιερείς «δώρο Θεού» καθώς όπως είπε “κρατούν τους Ναούς και τα θυσιαστήριά μας ανοικτά”, ενώ επεσήμανε ότι “ο παπάς του χωριού είναι αυτός που εμπνέει και ενώνει τον λαό μας. Αυτό ζει η Ελληνική επαρχία αιώνες τώρα, τα χωριά μας, από τα οποία όλοι προερχόμαστε”.

Ο Μητροπολίτης κάλεσε τον νέο πρεσβύτερο να μην αρνηθεί ποτέ την αγάπη του για τον συνάνθρωπο και να εργαστεί με φρόνημα θυσιαστικό και υπακοή στο θέλημα του Θεού, ώστε να φέρει στο χωριό του τον Παράδεισο, αυτόν που έφερε και πάλι ο Χριστός στον κόσμο, με την Γέννηση.

Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι “δεν θα πάψουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για όσα ανήκουν και δικαιούται η Εκκλησία”, ενώ είπε ότι “χρειαζόμαστε τους ιερείς μας, μια Εκκλησία που ενώνει, που διδάσκει ελευθερία και αλληλεγγύη”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ