Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 14:12

Δημητριάδος: «Βγήκαμε από την εντατική της υπομονής»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με αναστάσιμη χαρά, για την αποκατάσταση της κοινωνίας των προσώπων μέσα στη Θεία Λατρεία, τελέστηκε σήμερα η Θεία Λειτουργία στους ναούς της χώρας.

Με την ίδια χαρά και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος καλωσόρισε τους πιστούς που συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία σήμερα στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην αποχή των πιστών από τους ναούς λόγω του κορονοϊού

«Από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε υπεύθυνοι για την ζωή κάθε ανθρώπου, υπερασπιστήκαμε τη ζωή συνειδητά, γιατί είναι δώρο Θεού και δεν θα έπρεπε κανείς εξαιτίας μας να μπει στην βάσανο της ασθενείας. Πονέσαμε. Κλάψαμε, αλλά αντέξαμε όλοι μαζί. Τώρα είναι η ώρα της ιεραποστολής, να σπείρουμε και πάλι τον λόγο του Θεού και να παρηγορήσουμε ψυχές, να επανασυγκροτήσουμε τις ενορίες μας, να ξαναδώσουμε δύναμη στη ζωή της Εκκλησίας, γιατί όλοι εμείς είμαστε η Εκκλησία”.

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε σε περιστατικά ασθενών που βγήκαν νικητές από αυτή την μάχη. “Όπως είδαμε ανθρώπους να χειροκροτούνται, όταν νίκησαν την αρρώστια και βγήκαν από τις εντατικές, έτσι κι εμείς σήμερα βγαίνουμε από την εντατική της υπομονής στον προθάλαμο της χαράς. Συνειδητά εισήλθαμε στην Εντατική της υπομονής”.

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος υπογράμμισε ότι οι δυσκολίες και οι πειρασμοί θα ξαναέρθουν, για αυτό συνέστησε στους πισοτύς να είναι σε πνευματική εγρήγορση.

“Να γνωρίζουμε ότι δύσκολες στιγμές θα έρθουν και πάλι. Μακάρι η αρρώστια να φύγει, θα έρθει, όμως, ο πόνος της ανεργίας και άλλης δοκιμασίας. Ο Χριστός ζητά από εμάς να διαλεχθούμε με την σύγχρονη κοινωνία, όπως Αυτός διαλέχτηκε με την Σαμαρείτιδα. Έχουμε την αλήθεια και δεν φοβόμαστε. Ζούμε το θαύμα της Ευχαριστίας και θα συνεχίσουμε να το λειτουργούμε και με ιεραποστολικό ζήλο φέρνουμε στους ανθρώπους το άγγελμα του Αναστάντος Χριστού, του Νικητού του θανάτου».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ