Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 23:03

Δήλωση Ιερώνυμου για το ουκρανικό “προαναγγέλει” σύγκληση της Ι. Συνόδου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Ανδρέας Λουδάρος Σε μια δήλωση που θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως προαναγγελία σύγκλησης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για το ουκρανικό ζήτημα, προχώρησε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Αποφεύγοντας να δώσει την προσωπική του άποψη για τα γεγονότα που συμβαίνουν σε διεθνές επίπεδο στην Εκκλησία, όπως ερωτήθηκε, είπε πως «Η Εκκλησία έχει θεσμούς και τα πρόσωπα δεν πρέπει να προηγούνται από τις αποφάσεις που παίρνουν οι θεσμοί» συμπληρώνοντας πως «είμαστε σε αναμονή».

Όπως είναι γνωστό, ο μόνος θεσμός που ιεραρχικά είναι ανώτερος του Αρχιεπισκόπου είναι η Ιερά Σύνοδος και η σιωπή του ώστε να προηγηθεί η απόφαση του θεσμού μόνο ως προαναγγελία σύγκλησης της Ι. Συνόδου για το θέμα θα μπορούσε να ερμηνευτεί.

Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου έρχεται σε συνέχεια του αιτήματος που κατέθεσε ο μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ για σύγκλιση της συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με το ουκρανικό ζήτημα αλλά και άλλων πληροφοριών που διακινούνται το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Ιερώνυμος δεν επιθυμεί να τοποθετηθεί ο ίδιος απέναντι στις εξελίξεις αλλά αναμένει την οριστικοποίηση των κινήσεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου ώστε να τοποθετηθεί επ’ αυτών η Εκκλησία της Ελλάδος δια της Ι. Συνόδου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ