Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 | 5:35

Δέηση για τα θύματα τρομοκρατικού χτυπήματος τέλεσε ο Πατριάρχης Κύριλλος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018, την πρώτη εβδομάδα της Σαρακοστής, στην εκκλησία του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα που εκτελέστηκαν έξω από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Νταγκεστάν πόλη του Κιζλιάρ.

Η τραγωδία συνέβη την προηγούμενη μέρα, όταν ένας ένοπλος προσκείμενος στο Ισλαμικό Κράτος, άνοιξε πυρ εναντίων των πιστών που αποχωρούσαν από την εκκλησία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε γυναίκες, ενώ δύο ακόμη ενορίτες και δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν.

Πριν από την επιμνημόσυνη δέηση, ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας απευθύνθηκε στους συμμετέχοντες της ακολουθίας:

“Μετά την ακολουθία της Συγχώρεσης, πέντε από τους ενορίτες της τοπικής εκκλησίας δολοφονήθηκαν πρέπει να προσευχόμαστε για την ανάπαυση των ψυχών τους. Έπεσαν θύματα του ανθρώπινου μίσους και της παραφροσύνης. Όταν ακούμε αυτά τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν κάπου μακριά, όμως νιώθουμε θλίψη, καθώς πρόκειται για ανθρώπους με τους οποίους είμαστε ενωμένοι με μια κοινή πίστη, ζούμε στην ίδια χώρα.

“Ας προσευχηθούμε για την ανάπαυση των ψυχών τους, που δολοφονήθηκαν βίαια στο Κιζλιάρ, ώστε ο Κύριος να συγχωρήσει τις αμαρτίες τους, και να πάρει τις ψυχές τους στην ουράνια βασιλεία Του.”

Την προηγούμενη ημέρα, Κυριακή της 18ης Φεβρουαρίου, ο Πατριάρχης Κύριλλος είχε τελέσει τον Κατανυκτικό Εσπερινό στον κατάμεστο ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ