Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 | 0:35

Κέρκυρα: «Δεν είναι προϊόν φαντασίας ο Σταυρός»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Γ’ Κυριακής των Νηστειών. Κατ’ αυτόν, μίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιουστίνος Κωνσταντάς, Πρωτοσύγκελος της Ιερά Μητροπόλεως Κέρκυρας, με θέμα “Ο Σταυρός του Χριστού στη ζωή μας κατά το ευαγγέλιο του Ιωάννη”.

Ο ομιλητής, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι ο Σταυρός του Χριστού αποτέλεσε την ήττα του διαβόλου και του θανάτου. Δεν είναι φαντασία ο Σταυρός, διότι τότε θα ήταν φαντασία και η σωτηρία μας. Ο Σταυρός συνδέεται με την Ανάσταση και την οριστική κατάργηση του θανάτου και γι’ αυτό τον τιμούμε εν μέσω της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Η παράδοση της Εκκλησίας μας προτρέπει να σταυρώνουμε καθημερινά τα πάθη μας, να απορρίπτουμε τη φιλαυτία και τα δεσμά που μας συνδέουν με το κακό και την αμαρτία, εντασσόμενοι στη ζωή της πίστης και στα μυστήρια της Εκκλησίας. Τέλος, παρέθεσε αναφορές από το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο, στις οποίες διαφαίνεται ότι ο Χριστός ήρθε στον κόσμο για να σταυρωθεί, σώζοντας έτσι τους ανθρώπους από το κακό και τον θάνατο.

Το μήνυμα αυτό δεν έγινε κατανοητό από όσους Τον συναναστράφηκαν και Τον άκουσαν, αλλά το βιώνει καθημερινά η Εκκλησία στην πορεία της στους αιώνες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ