Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:24

Γλυφάδας: “Είμαστε μηδενικά μπροστά στο Θεό και τον σεισμό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την μηδαμινότητα του ανθρώπου μπροστά στο θέλημα του Θεού τόνισε ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Προφήτη Ηλία στο Κόρμπι Βάρης.

Ο νέος ποιμενάρχης της μητροπόλεως στο κήρυγμά του αρχικά αναφέρθηκε στη λατρεία των ειδώλων την εποχή του Προφήτη Ηλία, ενώ τόνισε πως και σήμερα ακόμη υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν επιστρέψει στην ειδωλολατρεία ακόμα και στην πατρίδα μας”.

Ο κ. Αντώνιος επεσήμανε πως “ο άνθρωπος χωρίς την δύναμη και την χάρη του Θεού δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τίποτα. Ούτε με συμμαχίες, ούτε με φιλίες κερδίζεται κάτι.

Ο μητροπολίτης Γλυφάδας που προεστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας πρόσθεσε ότι “Χθες ο κόσμος με έναν σεισμό μετρίου μεγέθους, ταράχθηκε και φοβήθηκε. Βιώσαμε το γεγονός ότι είμαστε πολύ αδύναμοι μπροστά σε ενα ταρακούνημα της γης. Όσο πλούτο και δύναμη και να έχουμε, είμαστε μηδενικά μπροστά σε ένα μικρό σεισμό και κυρίως οτι μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα”.

Κατέληξε την προσλαλιά του προς τους πιστούς που κατέκλυσαν τον εορτάζοντα ναό του Προφήτη Ηλία Κόρμπι Βάρης λέγοντας ότι “Ο Προφήτης Ηλίας εμπιστεύθηκε την ζωή και την υπάρξή του ολοκληρωτικά στο Θεό και ανταμοίφθηκε. Χωρίς την δύναμη του Θεού δεν θα είχε κατατροπώσει τους ιερείς του Βάαλ, ούτε θα είχε επιτελεσει τόσα θαυματα. Κι εμείς ως χριστιανοί αν εμπιστευθουμε την ζωή μας στον Θεό, μπορούμε και ατομικά και ως έθνος να κάνουμε πολλά”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ