Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 10:02

Γιορτή λήξης κατηχητικών συνάξεων της Αρχιερατικής Περιφερείας Διρφύων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Τρίτη 30 Μαΐου στις 7 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας παρακολούθησε την εορτή λήξης των κατηχητικών Σχολείων της Αρχιερατικής Περιφερείας Διρφύων. Στον προαύλιο χώρο του Ι. Ναού Αγίου Αθανασίου Μίστρου συγκεντρώθηκαν τα παιδιά των Κατηχητικών των Ενοριών της περιφερείας και παρουσίασαν την εορτή που είχαν ετοιμάσει με κεντρικό θέμα: «Η Εκκλησία είναι η Κιβωτός της σωτηρίας».

Στην αρχή, ο Πρεσβ. Γεράσιμος Βασιλόπουλος, Εφημέριος της Ενορίας Θεολόγου και τοποτηρητής της Ενορίας Μίστρου, καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο και όλους τους παρισταμένους στην εορτή. Στην συνέχεια, ο Οικον. Εμμανουήλ Βιολάκης, Εφημέριος της Ενορίας Πισσώνα και συντονιστής των Κατηχητικών της Περιφερείας Διρφύων παρουσίασε το κεντρικό θέμα της εορτής, αναλύοντας το περιεχόμενό της και ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσους συνεργάσθηκαν για την οργάνωσή της.

Στην συνέχεια, τα παιδιά έψαλλαν το απολυτίκιο του Αγίου Αθανασίου, απήγγειλαν ποιήματα, τραγούδησαν, παρουσίασαν σκέψεις γύρω από την παρομοίωση της Εκκλησίας με Κιβωτό. Ακόμη, χόρεψαν παραδοσιακούς σκοπούς και δραματοποίησαν μία ιστορία με τίτλο: «Η Εκκλησία μας δέχεται όλους».

Έχοντας ολοκληρωθεί η εορτή, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος συνόψισε τα μηνύματα που τα παιδιά προσέφεραν ενώπιον των παρισταμένων. Χαρακτήρισε επίκαιρο, ωφέλιμο και επιτυχημένο το θέμα που επέλεξαν τα παιδιά να παρουσιάσουν τονίζοντας ότι η Εκκλησία είναι ανώτερη της Κιβωτού του Νώε αφού σε εκείνην όσοι μπαίνουν υφίστανται την καλή αλλοίωση από την Θεία Χάρη. Υπογράμμισε επίσης το σπουδαίο μήνυμα του θεατρικού, λέγοντας ότι μέσα στην Εκκλησία υπάρχει χώρος για όλους, αφού συγχωρώ σημαίνει ότι χωρώ στην καρδιά των άλλων και οι άλλοι στη δική μου.

Τελειώνοντας ευχαρίστησε τους Ιερείς και τους Κατηχητές που διοργάνωσαν την εορτή, τον Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη, γενικό Συντονιστή του Κατηχητικού έργου στην Ιερά Μητρόπολη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Διρφύων Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου για την παρουσία του και τη διακονία του και βέβαια τους γονείς που οδηγούν τα παιδιά στην Εκκλησία του Χριστού.

Πριν αναχωρήσουν τα παιδιά και οι γονείς έλαβαν ευλογίες από τον Μητροπολίτη μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ