Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 13:16

Για τη νεότητα στην Ηλιούπολη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου 2017, η εκκλησιαστική κοινότητα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, υποδέχθηκε στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου, τους ιερείς νεότητος και τους κατηχητές της ΙΕ΄ αρχιεπισκοπικής περιφερείας.

Στην ετήσια αυτή σύναξη, συμμετείχαν ο αρχιερατικώς επίτροπος Ηλιουπόλεως πρωτοπρεσβύτερος Ευθύμιος Κερμελής και ως υπεύθυνος νεότητος της ενορίας Αγίων Αναργύρων, ο πρεσβύτερος Αλέξανδρος Παπαποστόλου γραμματέας της περιφερείας και ως υπεύθυνος νεότητος της Αγίας Παρασκευής, ο οποίος είχε και τον συντονισμό της εκδηλώσεως, ο πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Κούκουνας εκ του Αγίου Νικολάου, ο πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Γεωργαντάς εκ της ενορίας Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας, καθώς και ο πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Μεταξάς της φιλοξενούσας ενορίας.

Ομιλητής της συνάξεως ήταν ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ Παναούσης, αδελφός της Συνοδικής Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής Αθηνών, ο οποίος και ανέπτυξε το θέμα «Δείξε πρώτα και δίδαξε. Η αξία του παραδείγματος στην ζωή μας».

Της ομιλίας, ακολούθησε στην αίθουσα δεξιώσεων «πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Μανταδάκης» η ευλογία της αγιοβασιλειόπιτας της νεότητος της ΙΕ΄ αρχιεπισκοπικής περιφερείας και δείπνο υπό τον συντονισμό του αρχιμανδρίτου Δαμασκηνού Φυλακτού.
Στους παρισταμένους κατηχητές, αφού αρκετοί εκ των νεοτέρων απουσίαζαν λόγω της συμπτώσεως της περιόδου με τις εξετάσεις στα τριτοβάθμια εκπέδευση, επιδώθηκαν το εγκόλπιο ημερολόγιο της, αφιερωμένο στο χρυσό Ιωβηλαίο Ιερωσύνης του ενορίτου αρχιμανδρίτου Ειρηνάρχου Θεοδώρου, καθώς και το εβδομαδιαίο ενημερωτικό φυλλάδιο «Να μην ξεχάσω … η ενορία μου με καλεί».

Του δείπνου επιμελήθηκαν η αντιπρόεδρος του Ενοριακού Φιλοπτώχου Αγγελική Βλαχάκη επικουρούμενη από τα συντονίστρια νεότητος της κοινότητος Βασιλική Φαλίδα, την υπεύθυνη δεξιώσεων Χρυσούλα Πετράκη, την ευπρεπίστρια του Ναού Βιβή Χαραλαμποπούλου καθώς και τις εθελόντριες μαγείρισσες του ΕΦΤ, Μαρία Κούρεντα και Αικατερίνη Μανώλη.

Εκ του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ