Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 13:35

Για πρώτη φορά Πρωτοσύγκελος στη Μονή Αγίου Γεωργίου Βρανά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου στο Βρανά Μαραθώνος επισκέφθηκε σήμερα ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνων, Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό και την Παράκληση προς την Παναγία.

Τον υποδέχθηκε η Γερόντισσα της Μονής Τιμοθέη μαζί με την συνοδεία της.

Ο κ. Συμεών στην ομιλία του τόνισε πως “σήμερα έχουμε μάθει να μην ακούμε κανέναν και όλοι θέλουμε να επιβάλλουμε την δική μας άποψη. Αυτό είναι που οδηγεί σε σύγχυση την ζωή μας και σε ασυναρτησία την ψυχή μας. Λείπει από την ζωή μας το τρυφερό αίσθημα της ταπεινώσεως, την θυσίας, της υπέρβασης. Μας έχει μάθει ο σημερινός κόσμος της αλαζονείας και της έπαρσης ότι η υποχώρηση είναι ήττα και η ταπεινότητα είναι ανοησία. Ότι όποιος ταπεινώνεται είναι κορόιδο και θύμα εκμετάλλευσης. Η Παναγία όμως δεν πορεύθηκε έτσι μέσα στον κόσμο και ούτε μας καλεί σε ένα τέτοιο τρόπο ζωής. Μας καλεί σε ενότητα, ομόνοια και ομοψυχία. Μας καλεί να συγκλίνουμε στον άλλον και όχι να αποκλίνουμε. Το φάρμακο σε κάθε πόνο, πένθος και στεναχώρια είναι ένα και λέγεται αγάπη”.

Τέλος ο Επίσκοπος Θεσπιών υπογράμμισε πως “μέσα από τις Παρακλήσεις ο άνθρωπος δηλώνει την αδυναμία και την ένδειά του να πορευθεί και να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες χωρίς τον Θεό. Δεν είναι όμως σε καμία περίπτωση ομολογία ήττας η αδυναμία μας να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα χωρίς τον Θεό και να βρούμε διέξοδο στα αδιεξοδά μας. Είναι δύναμη ψυχής και λεβεντιά να βρίσκει ο άνθρωπος την δύναμη μέσα από τα συντρίμμια του να επικαλείται την σκέπη και την βοήθεια της Παναγίας. Είναι η μοναδική χαραμάδα ελπίδας. Για αυτό και η Παράκληση που ψάλλουμε προς την Παναγία είναι μια γλυκιά παρηγοριά”.

Αμέσως μετά η Γερόντισσα Τιμοθέη ξενάγησε τον Επίσκοπο Συμεών στο παλιό Καθολικό αλλά και στην υπόλοιπη Μονή, που αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής Πεντέλης. Τον ευχαρίστησε για την αγάπη του και την επίσκεψή του, καθώς όπως είπε “πρώτη φορά επισκέπτεται Πρωτοσύγκελος το μοναστήρι”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ