Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 6:50

Γεννηματά: “Καμία συμφωνία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη συμμετοχή του Πατριαρχείου”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ | Γιώργος Φερδής Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε πριν λίγο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο συνοδευόμενη από τον Κωστα Σκανδαλίδη και τον Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, στελέχη του κινήματος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος καλωσόρισε την κ. Γεννηματά αναφερόμενος στη γνωριμία του με τον αείμνηστο πατέρα της Γιώργο Γεννηματά. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, Διευθυντης του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, και ο καθηγητής Κωνσταντίνος Δεληκωνσταντής.

Το θέμα συζήτησης ήταν η «συμφωνία» μεταξύ κράτους και εκκλησίας όπου η κ. Γεννηματά θα ενημερωθεί για τις θέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου, παράλληλα, όμως, θα μεταφέρει και τις απόψεις του κινήματος.

H πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι με την επίσκεψη αυτή θέλει ρητά να εκφράσει τη στήριξή της στον οικουμενικο ρόλο του Πατριαρχείου, καθώς επίσης ότι ο ελληνισμός έχει διαχρονικούς και ιστορικούς δεσμούς με την Ορθοδοξία.

Σημείωσε ακόμη ότι “καμία συμφωνία μετάξύ Πολιτείας και Εκκλησίας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου”.

https://www.facebook.com/ecumenicalpatriarchate/videos/259055151396709/

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ