Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 9:14

ΓΕΝΕΥΗ: Σε στεφανιογραφία υποβλήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Στην Ελβετία μεταβαίνει ο κ. Ιερώνυμος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην Γενεύη όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία βρίσκεται από την προηγούμενη Τρίτη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου, «Το εσπέρας της Τρίτης, 23ης Ιουνίου, η Α. Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος μετέβη αεροπορικώς εις Γενεύην, όπου την πρωΐαν της σήμερον, Πέμπτης, 25ης ιδίου, υπεβλήθη εις στεφανιογράφημα εν τω Πανεπιστημιακώ Νοσοκομείω του Καντονίου της Γενεύης. Τα αποτελέσματα ήσαν τη χάριτι του Κυρίου ιδιαιτέρως ικανοποιητικά».

Σύμφωνα με το ίδιο ανακοινωθέν ο Πατριάρχης θα λάβει εξιτήριο αύριο το μεσημέρι και θα επιστρέψει στην Πόλη την Κυριακή.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕ ΝΟΗΜΑ

Την ίδια στιγμή ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Γενεύη όπου θα μεταβεί αύριο προκειμένου να ευχηθεί ο ίδιος προσωπικά στον Πατριάρχη.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική κίνηση η οποία εκτός από τον ανθρώπινο χαρακτήρα της φαίνεται πως εμπεριέχει και κινήσεις επαναπροσέγγισης μεταξύ Αθηνών – Φαναρίου ύστερα από μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο «ψυχρότητας» στις σχέσεις.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του orthodoxia.info το τελευταίο διάστημα τόσο οι δυο Προκαθήμενοι όσο και άνθρωποι που βρίσκονται κοντά τους έχουν εκφράσει την επιθυμία της επαναφοράς των σχέσεων μεταξύ των δυο Εκκλησιών.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνοδεύουν στην Ελβετία, ο Μέγας Αρχιδιάκονος κ. Ανδρέας, ο κ. Παντελεήμων Βίγκας, Άρχων Μέγας Χαρτοφύλαξ, και ο εν τη Πόλει θεράπων Αυτού ιατρός Ελλογ. κ. Jan Klod Kayuka.

Φωτο αρχειου Χρηστος Μπόνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ