Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:18

Γαλλίας: “Οφείλουμε να εργαζόμαστε για την ειρήνη μεταξύ των θρησκειών στην Ευρώπη”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την ανάγκη για ειρήνη μεταξύ των θρησκειών στην Ευρώπη τονισε ο μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ κατα την τακτική συνεδρία του Διοικητικού Σώματος του Συμβουλίου Χριστιανικών Εκκλησιών Γαλλίας.

Ο κ. ΕΜμανουήλ που είναι προεδρεύων του Σώματος τόνισε πως “κάτι τέτοιο μπορούμε να το επιτύχουμε, όταν παρουσιαζόμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι ως Χριστιανοί, όχι όταν επιτρέπουμε άλλους παράγοντες να μας απομακρύνουν και να μας αποδιοργανώνουν».

Η συνάντηση έγινε στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας και συζητήθηκαν πέρα από τα θέματα της ημερησίας διατάξεως, η κοινή τοποθέτηση σε θέματα βιοηθικής. Συζήτησαν κοινές δράσεις στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς επίσης την οργάνωση της Εβδομάδας Προσευχής για την Ενότητα των Χριστιανών που πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Ο θεσμός της Εβδομάδας Προσευχής για την Ενότητα των Χριστιανών καθιερώθηκε το 1908 και πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τις 18 έως τις 25 Ιανουαρίου σε όλο τον κόσμο.

Επίσης, στη συνεδρίαση συζήτησαν θέματα περαιτέρω συνεργασίας στην εκπροσώπηση του Χριστιανισμού στη Γαλλία, μια χώρα με πλήρη διαχωρισμό κράτους-Εκκλησίας, σε όλα τα επίπεδα, όπου ο κοσμικός χαρακτήρας του κράτους (laïcité) είναι υψίστης σημασίας για τους γάλλους πολίτες.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ