Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 6:30

Γέρων Χρυσόστομος: 4 έτη από την εκδημία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν από την κοίμηση τού Γέροντα Χρυσοστόμου.

Τέσσερα χρόνια και δεν είναι ακόμη εύκολο να ερμηνεύσει κανείς πώς μνημονεύουμε στους κεκοιμημένους, κάποιον ο οποίος ζει! Τέσσερα χρόνια μας χωρίζουν από την στιγμή που ο Γέροντας μάς είπε: «Προχωρήστε τώρα εσείς και εγώ θα ακολουθώ. Ό,τι σας έμαθα εφαρμόστε το σε κάθε σας βήμα».

Ο Γέροντας Χρυσόστομος ήταν ο δάσκαλός μας. Μας δίδαξε την αγάπη, την χαρά, το χαμόγελο, την υπομονή, την συγχώρεση, την αντοχή στον πόνο, την πίστη, την αρχοντιά, την απλότητα, την αγκαλιά! Ήταν δάσκαλος με σχολείο την καρδιά του, χωρίς τετράδια και μολύβια, αλλά με την ίδια του την ζωή, την οποία χρησιμοποιούσε για να μας παραδώσει τα μαθήματά του, γράφοντας κατ’ ευθείαν στις καρδιές μας.

Μεγάλη ευλογία από τον Θεό που μας αξίωσε να τον έχουμε δάσκαλο ζωής και Γέροντα! Μεγάλη ευθύνη η παρακαταθήκη που μας έδωσε! Μεγάλη απώλεια για όσους δεν τον γνώρισαν και για όσους δεν τον αποδέχθηκαν. Δεν γνωρίζουν τι έχασαν!

Διέκρινε μέσα από την συννεφιά του πόνου και της λύπης, που σκέπαζε την ζωή μας, τον Ήλιο που θα φώτιζε και θα ομόρφυνε την ζωή μας, το θέλημα του Θεού.

Γλυκέ μας Γέροντα, κάθε χρόνος που περνά από την στιγμή της κοίμησής σου μηδενίζεται, γιατί μας έμαθες να ζούμε πάνω από τον χρόνο για να βρούμε τον Θεό!

Η παρουσία σου είναι έντονη στην ζωή μας, δεν μας λείπεις, γιατί σ’ αγαπούμε αληθινά!

Από εκεί που βρίσκεσαι, κοντά στην Παναγιά, την μανούλα σου, όπως την φώναζες από μικρό παιδί, συνέχιζε να την παρακαλείς να μεσιτεύει για τα παιδιά σου, να τα παρηγορεί στις δυσκολίες τους και να τα σκεπάζει από κάθε κίνδυνο.

Γέροντα, δέξου αυτές τις λίγες γραμμές ταπεινά, ως ελάχιστο αντίδωρο αγάπης και αφοσιώσεως παιδιού προς Πατέρα! Αιωνία σου η μνήμη!

Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος
Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ