Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:28

Βόλος: Με τις ευλογίες του μητροπολίτη άνοιξε πανιά η Ναυτική Εβδομάδα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε πανηγυρικό κλίμα ξεκίνησε η «Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο», ένας θεσμός που επανέρχεται στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας, με πρωτοβουλία του φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ», με απώτερο σκοπό να πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Η πρώτη μεγάλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2/6 στην παραλία της πόλης, μπροστά στο Μνημείο Ηρώων. Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, τους Ναυτοπροσκόπους και την Αεραθλητική Ένωση Βόλου. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην εκδήλωση, ενθουσιάστηκε και επιβράβευσε με την παρουσία του αυτή την πρωτοβουλία.

Η «Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο» ξεκίνησε με την τέλεση του αγιασμού από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, ο οποίος στην εισαγωγική του ομιλία, επεσήμανε, μεταξύ άλλων ότι «η ναυτική εβδομάδα προάγει την ενότητα των πολιτών, αναδεικνύει τον πλούτο και την φιλοξενία του τόπου μας. Μέσα από τον πολιτισμό, την πίστη και την Ορθοδοξία μας θα αντλήσουμε δύναμη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει ο λαός μας».

Αμέσως μετά, κήρυξε την έναρξη των εκδηλώσεων απονέμοντας τιμητικά διπλώματα στους κ. κ. Αντωνόπουλο Γιάννη, Κεφαλά Νίκο και Κυριέρη Αντώνη, για την πολυχρόνια προσφορά τους στην προαγωγή του θαλασσινού πολιτισμού της περιοχής μας.

Ακολούθησε η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, η οποία παρουσίασε ένα εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα γεμάτο σύγχρονες και παραδοσιακές μελωδίες.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το Θεατρικό Δρώμενο με τίτλο «Βουνίσιοι και Θαλασσινοί» από την Ομάδα Νέων Ι.Μ.Δ., το οποίο ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς .

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Ναυτοπρόσκοποι με την επίδειξη παραδοσιακής Ιστιοπλοΐας και κωπηλασίας, την έκθεση Φωτογραφίας και Ναυτικού υλικού, την Πλεύση ιστιοφόρων σκαφών της ΙΟΒΑΘ και την στατική Έκθεση και πτητική επίδειξη μοντέλων από την Αεραθλητική Ένωση Βόλου.

Η πρώτη μέρα της ναυτικής εβδομάδας αποτελεί πρόγευση από μια σειρά εκδηλώσεων που έπονται, μέχρι τις 8/6 και έχουν ως εξής:

Την Τετάρτη 3/6, στις 8 μ.μ., στην παραλία του Βόλου, θα παρουσιαστεί μουσικό πρόγραμμα από το Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Βόλου «Ιωάννης Κουκουζέλης», την Ορχήστρα «Ρυθμός» και την «Πολυφωνική Χορωδία Βόλου».

Την Πέμπτη 4/6, στις 8μ.μ., στον Προαύλιο χώρο του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, θα υπάρξει Ημερίδα, σε συνεργασία με την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος.

Την Παρασκευή 5/6, στις 8μ.μ. στην παραλία του Βόλου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με Παραδοσιακούς χορούς της Θάλασσας και Λαϊκό παραδοσιακό πανηγύρι, με τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων.

Το Σάββατο 6/6, στις 9π.μ., θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ιγνάτιο στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Απόστολος ο Νέος» στο Αλιβέρι, με κεντρικό σύνθημα: «Κόντρα στις διακρίσεις». Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα ακολουθήσει πανηγύρι με χορούς και τραγούδια.

Επίσης, το Σάββατο 6/6, στις 8.30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Συναυλία της περίφημης μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού μπροστά από το Μνημείο των Ηρώων.

Την Κυριακή 7/6, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ιγνάτιο στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου και ακολούθως θα ψαλεί μνημόσυνο για τον «Άγνωστο Ναύτη» και τους ναυτικούς.

Επίσης, την Κυριακή 7/6, στις 9μ.μ., στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Να ξανακάνουμε τη Μεσόγειο θάλασσα ειρήνης». Η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή ταινίας και μουσικό πρόγραμμα.

Την Δευτέρα 8/6, στις 8.μ.μ., στον Θερινό Κινηματογράφο «ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΗ» με τη συνεργασία του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» θα παρουσιαστεί ντοκιμαντέρ με θέμα: «Το νησί των Τρικέρων».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ