Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:46

Βρυούλων Παντελεήμων: Ο Χριστός μας περιμένει στη Φάτνη να Του προσφέρουμε τις αμαρτίες μας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σοφία Καρεκλά Το μεγαλειώδες μήνυμα των Χριστουγέννων για τον άνθρωπο υπογράμμισε στην ομιλία του ο μητροπολίτης Βρυούλων Παντελεήμων, κατά τη χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία στον ναό της Οσίας Ξένης στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

“Μεγαλειώδης και μοναδική η ημέρα των Χριστουγέννων αφού ο Θεός έρχεται και μιλά στον άνθρωπο σαν άνθρωπος”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παντελεήμων.

Ο μητροπολίτης Βρυούλων τόνισε, ακόμη, ότι “το εξαίσιο μήνυμα των Χριστουγέννων προς όλο τον κόσμο είναι “μεθ΄ ημών ο Θεός”. Αυτό, άλλωστε, σημαίνει το όνομα του Ιησσού, Εμμανουήλ. Ο Θεός γίνεται παιδί και κλαίει το κλάμα του παραστρατημένου παιδιού. Κάθε άνθρωπος έχει πλέον μαζί του τον Θεό”.

Κάνοντας λόγο για την ελεύθερη βούληση του ανθρώπου, ο μητροπολίτης Παντελεήμων είπε πως “αν ο άνθρωπος επιμένει στην αμαρτία και δεν θέλει να κάνει το θέλημα του Θεού, σημαίνει πως δεν θέλει να είναι με τον Θεό”. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο Χριστός “μας περιμένει στη φάτνη Του, αντί για δώρα να του δώσουμε ό,τι βαραίνει τις καρδιές μας και μας χωρίζει απο Εκείνον”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ