Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:22

Βρεσθένης: «Όποιος χτυπά την εκκλησία, είναι σα να χτυπά το καρφί στον τοίχο»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Γιώργος Φερδής Προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Βρεσθένης Θεοκλήτου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα ναό του Αγίου Γεωργίου Παπάγου.

Αρκετός κόσμος από το πρωί άναβε το κερί του στον Τροπαιοφόρο άγιο της Εκκλησίας και προσκυνούσε το ιερό λείψανο στο κέντρο του ναού.

«Κρατήστε την παράδοση γιατί γύρω μας γίνεται χαλασμός», τόνισε στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Θεόκλητος και πρόσθεσε πως ως Έλληνες ξέρουμε να κρατάμε τις άμυνές μας.

«Όποιος χτυπά την εκκλησία είναι σαν να χτυπά το καρφί στον τοίχο», είπε συγκεκριμένα, ενώ πρόσθεσε πως όσο την χτυπάνε, τόσο πιο πολύ μπαίνει στον τοίχο, δηλαδή στις καρδιές των ανθρώπων.

Στο τέλος, ο κ. Θεόκλητος είπε πως «η αγάπη του π. Αλεξίου και η δίκη σας μεταμόρφωσαν τον ναό σε στολίδι της περιοχής» δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τα εύσημα για το θεάρεστο εκκλησιαστικό και πνευματικό έργο.

Ο προϊστάμενος και ηγουμενοσύμβουλος της Μονής Πετράκη Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Γιαννιός ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Θεόκλητο για τα θερμά του λόγια και ευχήθηκε στον κόσμο χρόνια πολλά με προστάτη πάντα τον Άγιο Γεώργιο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ