Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:55

Βατικανό: Χωρίς την παρουσία πιστών το Καθολικό Πάσχα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Χωρίς την παρουσία πιστών, λόγω των μέτρων για την επιδημία του κορονοϊού, τελέσθηκε σήμερα η λειτουργία για το Πάσχα των Καθολικών στον ναό του αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, στο μήνυμά του, τόνισε ότι οι σκέψεις του το φετινό Πάσχα πηγαίνουν πρώτα σε όλους όσοι έχουν επηρεαστεί άμεσα από τον κορονοϊό, στους αρρώστους, στους θανόντες και τις οικογένειές τους και σε αυτούς που δεν μπόρεσαν ούτε να αποχαιρετίσουν τους οικείους τους που έφυγαν από τη ζωή εξαιτίας των αυστηρών μέτρων εναντίον της πανδημίας. “Εύχομαι ο Θεός της ζωής να τους υποδεχθεί στη βασιλεία Του και να χαρίσει ελπίδα σε όσους υποφέρουν, ειδικά στους ηλικιωμένους και όσους ζουν μόνοι”, είπε ο Πάπας από τη σχεδόν άδεια βασιλική του αγίου Πέτρου.

Ακόμη, ο Πάπας κάλεσε όλους τους ανθρώπους να είναι ενωμένοι και αλληλέγγγυοι και να στραφούν στον Αναστημένο Χριστό αναζητώντας ελπίδα κατά τη δύκολη αυτή περίοδο της πανδημίας, λέγοντας ότι “ο Αναστημένος Κύριος είναι και Σταυρωμένος. Οι πληγές στο σώμα Του μετατράπηκαν σε παράθυρα ελπίδας. Ας Τον ατενίσουμε προσμένοντας να γιατρεύσει τις πληγές της ανθρωπότητας”.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά τη διάρκεια της καθολικής πασχαλινής λειτουργίας, προσευχήθηκε ιδιαίτερα για όσους βρίσκονται σε γηροκομεία και φυλακές, για αυτούς που είναι μόνοι και για όλους αυτούς που υποφέρουν από οικονομικές δυσκολίες.

Επίσης, κάλεσε τους πολιτικούς ηγέτες να εργαστούν για το κοινό καλό και να παρέχουν σε όλους τους ανθρώπους τα μέσα για αξιοπρεπή ζωή. Ο Πάπας Φραγκίσκος επισήμανε, τέλος, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει μια εποχική πρόκληση από την οποία εξαρτάται όχι μόνο το μέλλον της αλλά και το μέλλον όλου του κόσμου, καλώντας σε αλληλεγγύη και καινοτόμες λύσεις που δεν θα θέσουν σε ρίσκο τις μελλοντικές γενιές.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: catholicnewsagency.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ