Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 13:09

Βατικανό: Με τον μητροπολίτη Βολοκολάμσκ συναντήθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με τον Προέδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, συναντήθηκε την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 στο Βατικανό ο Πάπας Φραγκίσκος.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η σχέση μεταξύ της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και του Πατριαρχείου Μόσχας. Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ ενημέρωσε τον Πάπα Φραγκίσκο για το συνέδριο με θέμα «Οι Άγιοι ως σημείο και σπόρος ενότητας» το οποίο πραγματοποιήθηκε την παραμονή της συνάντησης των δύο ανδρών στο Παπικό Πανεπιστήμιο Θωμάς Ακινάτης, με αφορμή την τέταρτη επέτειο της ιστορικής συνάντησης του Πάπα Φραγκίσκου και του Πατριάρχη Κυρίλλου στην Αβάνα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Μητροπολίτης Ιλαρίων υπογράμμισαν τη σημασία για τις διμερείς σχέσεις των Εκκλησιών της μεταφοράς από το Μπάρι στη Ρωσία του τμήματος των λειψάνων του αγίου Νικολάου τον Μάιο-Ιούνιο 2017, συμφωνία η οποία επιτεύχθηκε κατά τη συνάντηση στην Αβάνα.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας μοιράσθηκε με τον Πάπα τα πορίσματα της τακτικής συνεδρίας της Κοινής Ομάδας Εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου στον χώρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Ενότητας των Χριστιανών.

Ιδιαίτερη προσοχή έδωσε ο κ. Ιλαρίων στο έργο παροχής ιατρικής περίθαλψης στα Συρόπουλα, τα οποία επλήγησαν από τις εχθροπραξίες στη Συρία. Ο Ρώσος Ιεράρχης ευχαρίστησε το Ρωμαιοκαθολικό Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Kirche in not» για τη συμμετοχή στο έργο.

Φωτογραφία: mospat.ru

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ