Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 10:04

Βαρύ το πένθος στην Μητρόπολη Κυδωνίας & Αποκορώνου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το τελευταίο αντίο είπαν την Παρασκευή 9 Ιουνίου, στον π. Εμμανουήλ Γεωργιακάκη, ο οποίος εκοιμήθη την Πέμπτη 8 Ιουνίου σε ηλικία 43 ετών, προκαλώντας θλίψη.

Από κοντά και η οικογένειά του καθώς και εκατοντάδες πιστοί, φίλοι, συμμαθητές, συμφοιτητές, και κληρικοί από όλη την Κρήτη που έσπευσαν να πουν το ύστατο χαίρε στον καλοσυνάτο ιερέα της τοπικής μας εκκλησίας.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους που διακονούσε εδώ και ένα χρόνο ο μακαριστός Πρωτοπρεσβύτερος, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου και συμπροσευχούμενου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού.

Στον ακέραιο χαρακτήρα του και την δημιουργική διακονία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, ο οποίος αποτελούσε λαμπρό παράδειγμα αυθεντικού ιερέα που πάντα προέτασσε την ανιδιοτελή προσφορά προς τους συνανθρώπους του, χωρίς κριτήρια και διακρίσεις.

Συλλυπητήριο χαιρετισμό διά του εκπροσώπου Πρωτ. Μιχαήλ Πίσαρη, απηύθηνε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, τον οποίο ο μακαριστός ιερεύς υπηρέτησε ως διάκονος μία δεκαετία.

Εκ μέρους του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως μας, συλλυπητήριο μήνυμα απηύθυνε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών ”ο Ποιμήν” Πρωτ. Αντώνιος Σαπουνάκης, ενώ εκ μέρους της Ενορίας Λενταριανών ομίλησαν η γνωστή εκφωνήτρια και παραγωγός του Ρ/Σ Μαρτυρία, κ. Καίτη Αλέξις και ο φιλόλογος και Αναγνώστης κ. Ελευθέριος Ξαγοραράκης, Πνευματικό παιδί του μακαριστού ιερέως.

Στη συνέχεια αναγνώστηκαν ψηφίσματα, από τον Σύνδεσμο Εφημεριών Χανίων ”ο Ποιμήν” το οποίο ανέγνωσε ο Πρωτ. Ιωάννης Καραμουσαδάκης και από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας.

Να σημειωθεί ότι πάνω από το σεπτό του σκήνωμα, καθ όλη τη διάρκεια της Εξόδιου Ακολουθίας βρίσκονταν οι καλοί του φίλοι, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, ο π. Στυλιανός Σταγάκης, ο π. Νικόλαος Λαδόπουλος και ο π. Μιχαήλ Πίσαρης.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας & Αποκορώνου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ