Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 21:22

Βαρθολομαίος προς Μόσχα και δορυφόρους: Τιμήστε την υπογραφή σας… έστω και την τελευταία στιγμή

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ενώπιον των ευθυνών τους έθεσε για μια ακόμη φορά τους Προκαθημένους και τις Εκκλησίες που αποφάσισαν να μην παραστούν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Τιμήστε τις υπογραφές σας είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης προς τους Πατριάρχες Αντιοχείας, Ρωσίας, Βουλγαρίας και Γεωργίας τονίζοντας πως «Η ευθύνη για την απόφαση τους βαρύνει τα ιδίας τας Εκκλησίας αυτάς και τους προκαθημένους των, διότι μόλις προ πενταμήνου εις την Γενεύη κατά την Σύναξην των ορθοδόξων Προκαθημένων αποφασίσαμε και υπογράψαμε να έρθουμε τον Ιούνιο στην Κρήτη και να πραγματοποιήσουμε αυτό το πολύχρονιο όραμα που έχουμε όλες οι Εκκλησίες εις διακήρυξην και διαδήλωσιν της ενότητος της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και εις εξέτασιν και απόφασιν από κοινού για τα προβλήματα τα οποία απασχολούν σήμερα τον ορθόδοξον κόσμον».

Ο κ. Βαρθολομαίος άφησε ανοικτό παράθυρο συνεννόησης με τις Εκκλησίες αυτές ευχόμενος «…έστω και την τελευταία στιγμή να αναθεωρήσουν την απόφασην των να σεβαστούν τα υπογραφάς των και να ευρεθούν εδώ στην Κρήτην…».

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκε εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης ενώ από πλευράς Εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης.

Μετά την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη ο κ. Αμανατίδης δήλωσε: «Υποδέχτηκα σήμερα εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος ως ο πρώτος της Ορθοδοξίας θα προεδρεύσει της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, του σημαντικότερου γεγονότος της Εκκλησίας τους τελευταίους αιώνες, που πραγματοποιείται εδώ στη φιλόξενη Κρήτη.

Από πλευράς της ελληνικής Πολιτείας, έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλίσουμε τον άρτιο συντονισμό και λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών, οι οποίες συνεισφέρουν στη διεξαγωγή της Συνόδου».
[jw7-video n=”1″]

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ WEB-TV ΜΑΡΤΥΡΙΑ της Ι.Μ. Κυδωνίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ