Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 23:38

Βανδαλισμοί στο ιστορικό μοναστήρι της Δερματούσας στη Ζάκυνθο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Θύμα βανδάλων έπεσε το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Δερματούσας στο Τραγάκι της Ζακύνθου. Προσερχόμενοι χθες το απόγευμα προσκυνητές στο χώρο βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο γεγονός που είχε να κάνει με τις εκτεταμένες ζημιές που προκάλεσαν άγνωστοι στην είσοδο και στο καμπαναριό της Μονής. Αμέσως ενημερώθηκε ο Εφημέριος του Ναού Αρχ. Σεραφείμ Κονίδης, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και κάτοικοι της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα οι άγνωστοι γκρέμισαν τμήμα από το πέτρινο μουράγιο και τοιχίο που βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο ενώ έριξαν πέτρες αποξηραμένου ασβέστη στο προαύλιο του ναού. Αμέσως ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές οι οποίες πραγματοποίησαν αυτοψία στο χώρο ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε διαδικασία προανάκρισης και εντοπισμού των δραστών.

Πρόκειται πέρα των άλλων για μια πράξη προσβολής ένος από τα ιστορικά εκκλησιαστικά και συνάμα πολιτιστικά μνημεία του νησιού μας που μόνο τιμή δεν περιποιούν για εκείνους που συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο και φυσικά κανείς δεν μπορεί να μαντέψει τι είναι εκείνο που τους οδηγεί και τι εξυπηρετεί μια τέτοια συμπεριφορά. Για το Ναό που ιδρύθηκε τον 17ο αιώνα. Αποτελεί κόσμημα για το χωριό και είναι ένα αξιόλογο αρχιτεκτονικό μνημείο, αφού στο εσωτερικό του σώζονται υπόλοιπα από ενδιαφέρουσες αγιογραφίες. Η μονή έχει καταστραφεί στο παρελθόν από λεηλασίες και σεισμούς ενώ έχει αναπαλαιωθεί πρόσφατα.

Πηγή: Ημέρα Ζακύνθου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ