Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:53

Βάφτιση στις φυλακές Δομοκού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Δώδεκα κρατούμενοι στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Ανδρών Δομοκού βαφτίστηκαν χθες, Σάββατο 11 Ιανουαρίου, από τον μητροπολίτη Φθιώτιδος, Συμεών, στο παρεκκλήσιο του αγίου Ανδρέα των φυλακών.

Είχε προηγηθεί η κατήχησή τους υπό τη μέριμνα του πνευματικού υπεύθυνου των φυλακών, ιεροκήρυκα της μητρόπολης Φθιώτιδος αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Ζαφείρη. Οι νεοφώτιστοι, κατά το διάστημα της κατήχησης, παρακολουθούσαν με ζήλο τα κατηχητικά μαθήματα, μελετούσαν την Καινή Διαθήκη στη μητρική τους γλώσσα και παρακολουθούσαν τις ακολουθίες στον ναό των φυλακών.

Το προσωπικό του Σωφρονιστικού Καταστήματος στήριξε τη Θρησκευτική Υπηρεσία όλο το διάστημα που προηγήθηκε της βάπτιστης των δώδεκα κρατουμένων, καθώς και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας όπου φοιτούν μερικοί από τους νεοφώτιστους.

Κατά το μυστήριο του βαπτίσματος, ο μητροπολίτης Φθιώτιδος μίλησε ως πατέρας στα νέα μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο κ. Συμεών τόνισε την αξία του μυστηρίου, τον συμβολισμό των λευκών ενδυμάτων για τη νέα τους ζωή, τη σημασία της λαμπάδας για τα άγια, αναστάσιμα και φωτεινά έργα τους μετά το Βάπτισμα και τη σημασία του χορού γύρω από την κολυμβήθρα της Εκκλησίας, ως έκφραση αέναης χαράς και αιωνιότητας.

Ο μητροπολίτης Φθιώτιδος έδωσε ο ίδιος την αναμμένη λαμπάδα στον κάθε νεοφώτιστο, την εικόνα του αγίου, του οποίου το όνομα διάλεξε ο καθένας, τον έντυπο βίο του αγίου, τον σταυρό, που διαδοχικά κρέμασαν για πρώτη φορά στον λαιμό τους οι νεοφώτιστοι, δια των χειρών του Διευθυντή, του Αρχιφύλακα, του Σχολικού Διευθυντή και των καθηγητών και της κοινωνικής λειτουργού και άλλων παρόντων.

Πριν την αναχώρησή του από το Γενικό Κατάστημα Κράτησης Ανδρών, ο κ. Συμεών περιηγήθηκε στον χώρο υψίστης ασφαλείας των φυλακών και δεν δίστασε να ζητήσει να επισκεφθεί βαρυποινίτες κρατούμενους στα ίδια τους τα κελιά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Μητρόπολη Φθιώτιδος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ