Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 11:15

Αχαΐας Αθανάσιος: “Να μάθουμε τι θα πει αγάπη, αν θέλουμε να νικήσουμε την αδικία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την λαμπρότητα που ακτινοβολεί το ανέσπερο φως της Αναστάσεως, τελέστηκε απόψε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Παπάγου. Πλήθος κόσμου προσήλθε να προσκυνήσει την εικόνα και το λείψανο του Αγίου και Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου και να συμψάλλει τον παιάνα της νίκης κατά του θανάτου.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αχαΐας κ. Αθανάσιος, πλαισιωμένος από πλήθος ιερέων όμορων ενοριών. Στον Θείο Λόγο του ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Γεωργίου, ενώ παράλληλα τόνισε το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου, το οποίο δεν είναι άλλο από την αγάπη προς τον άνθρωπο. Έθεσε σαν παράδειγμα την Σταύρωσή Του, λέγοντας πως: “Είχε την δύναμη να κατέβει από τον σταυρό, αλλά δεν το έκανε. Αντίθετα έκανε πράξη αυτό που δίδασκε, νικώντας τον θάνατο μέσα από το φως της αγάπης Του”.

Σε άλλο σημείο τόνισε πως “Η δικαιοσύνη του Θεού είναι η εντολή, η οποία μας έδωσε. Πρέπει να μάθουμε τι θα πει αγάπη, αν θέλουμε να νικήσουμε την αδικία και τον φαύλο κύκλο που οδηγεί στον θάνατο. Δεν είναι τιμωρός ο Θεός. Μας αξιώνει να πετύχουμε αυτό που πρώτος δίδαξε, μιας και δεν είμαστε μόνοι. Είναι μαζί μας”.

Λίγο πριν την απόλυση ο προϊστάμενος του Ναού π. Αλέξιος Γιαννιός, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη, για την τιμητική του παρουσία, καθώς και τους πατέρες που παρευρέθησαν. Τέλος, ευχήθηκε η Ανάσταση του Κυρίου να δίνει δύναμη σε όλους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ