Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:19

Αφιέρωμα του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας στην παράδοση του Ι.Λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μια εκτεταμένη ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του, το Πολεμικό Ναυτικό της Ιταλίας πραγματοποίησε ειδικό αφιέρωμα στην συμμετοχή του στην τελετή παράδοσης του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Το ιταλικό Π.Ν. το οποίο τιμά την Αγία Βαρβάρα ως προστάτιδά του, συμμετείχε ενεργά στην «σεμνή αλλά συγκινητική τελετή» που πραγματοποιήθηκε στην βασιλική του Αγίου Μάρκου στην Βενετία την Κυριακή 10 Μαΐου με αξιωματικό και άγημα που σήκωσε το λείψανο μέχρι το αεροπλάνο που το μετέφερε στην Αθήνα.

Στο αφιέρωμα του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας γίνεται αναφορά στο γεγονός πως η Αγία Βαρβάρα λατρεύεται τόσο από τους Ορθοδόξους όσο και από τους Ρωμαιοκαθολικούς ενώ τονίζεται πως «η εκδήλωση είχε εξαιρετικό χαρακτήρα καθώς είναι πολύ σπάνιο να φύγουν τα ιερά λείψανα από την Ιταλία».

Στο ίδιο κείμενο σημειώνονται τα ιστορικά στοιχεία πίσω από την μεταφορά του ιερού λειψάνου από την Κωνσταντινούπολη στην Βενετία.

Το αφιέρωμα συνοδεύει μια σειρά φωτογραφιών από την τελετή παράδοσης και την μεταφορά του λειψάνου στους δρόμους της Βενετίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ