Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 13:37

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτη ειναι η επιστολή Ιερώνυμου προς Μητσοτάκη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την από 22 Απριλίου επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη φερνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το orthodoxia.info. Πρόκειται για μια επιστολή στην οποία ο Αρχιεπίσκοπος περιγράφει αναλυτικά όλα τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει η Εκκλησία το τελευταίο διάστημα, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις σοβαρές αντιδράσεις των πιστών προς τους κληρικούς ειδικά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας. Αντιδράσεις που όπως είχε αποκαλύψει το orthodoxia.info με εκτενές ρεπορτάζ του είχε οδηγήσει την πλειόνότητα τω μητροπολίτων σε δύσκολη θέση.

«Ουκ ολίγες φορές οι κληρικοί  σε δύσκολη θέση σε σχέση με το ποίμνιο μας», γραφει ο Αρχιεπίσκοπος στον Πρωθυπουργό στον οποίο σημειώνει με νόημα πως «όλοι οι Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, πέραν του ότι γίναμε πολλές φορές αποδέκτες παραπόνων και προσβολών, ελεγχθήκαμε και από την συνείδησή μας, σηκώσαμε «σταυρό» δυσβάσταχτο. Τον οποίον μόνο η βεβαιότητα της πίστεως προς τον νικητή κάθε κακού, Σταυρωθέντα και Αναστάντα Κύριο μας Ιησού Χριστό, μας βοήθησε να υπομείνουμε και να ανθέξουμε».

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας γράφει για «σωρεία υβριστικών και απειλητικών μηνυμάτων και επιστολών» που έλαβε η Ιερά Σύνοδος και οι Ιεράρχες αναφέροντας και το περιστατικό της απόπειρας βομβιστικής ενέργειας στο συνοδικό μέγαρο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ