Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:28

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ: “Να μπούμε μαζί στον τάφο του Χριστού για να μυρίσουμε Aνάσταση”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΟΠΗΣ “Οι μυροφόρες μας διδάσκουν ότι η ανάσταση είναι ένα γεγονός που δεν ταυτίζεται με την ανθρώπινη λογική” τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος από τον ιερό ναό του αγίου Νικολάου της συνοικίας Marrickville στο Σύδνεϋ.

“Είναι ένα γεγονός που μας ωθεί στο να ξεπεράσουμε και να εξέρθουμε από τον εαυτό μας” ανέφερε ο κ. Μακάριος που τέλεσε τη θεία λειτουργία μόνος του χωρίς άλλον ιερέα και χωρίς την παρουσία πιστών και πρόσθεσε πως “εάν κλεινόμαστε στον εαυτό μας και αν η μέριμνά μας, η ζωή μας, η φροντίδα μας, είναι μόνο ο εαυτός μας και όχι ο Χριστός και το πρόσωπο του διπλανού μας, τότε η ανάσταση που ζούμε δεν είναι πραγματική αλλά επιδερμική”.

Ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας παίρνοντας αφορμή από την τολμηρή απόφαση που πήραν οι μυροφόρες γυναίκες να επισκεφτούν τον τάφο του Χριστού, επισήμανε πως “ο σημερινός άνθρωπος δυστυχώς είναι πολύ συγκεντρωμένος, κλεισμένος και αφιερωμένος στον εαυτό του. Αυτό που κάνει είναι σαν να περνά από τον τάφο του Χριστού να βλέπει το λίθο ότι είναι αποκεκυλισμένος και απλώς να τον θαυμάζει σαν να βλέπει ένα παράδοξο γεγονός αφού ο σύγχρονος άνθρωπος δεν θέλει να μπει μέσα στον τάφο”.

Αναφερόμενος στα αρώματα και τα μύρα που πήραν οι μυροφόρες γυναίκες για να τα αλείψουν το σώμα του Ιησού, ο κ. Μακάριος υπογράμμισε πως “στη δική μας εποχή αυτά είναι οι επιθυμίες μας, τα χαρίσματά μας, οι αρετές μας και οι πόθοι μας, που η εκκλησία μας καλεί να τα δώσουμε και εμείς με τη σειρά μας στο Χριστό όπως ακριβώς έκαναν και οι μυροφόρες γυναίκες και δεν τα κράτησαν για τον εαυτό τους”.

Θέλοντας να δώσει το νόημα της σημερινής εορτής ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σημείωσε πως “για να δούμε την ανάσταση και να μην μείνουμε απλοί θεατές του γεγονότος σας καλώ να σας πιάσω από το χέρι και να μπούμε μαζί μέσα στον τάφο του Χριστού και να μυρίσουμε ανάσταση”.

Ο κ. Μακάριος πριν κλείσει την ομιλία του αισθάνθηκε την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά τον πρωτοσύγκελο της αρχιεπισκοπής επίσκοπο Μελόης κ. Αιμιλιανό, ο οποίος παρέστη συμπροσευχόμενος από του ιερού βήματος, αλλά και τον προϊστάμενο του ναού αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο Οικονόμου για την στήριξη και την βοήθεια που προσφέρουν στο δύσκολο έργο της αρχιεπισκοπής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ