Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 23:37

Αυστραλίας: “Η Μ. Εβδομάδα είναι ένα ξεχωριστό γεγονός για τους Ορθοδόξους”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την καλή συνεργασία και επικοινωνία τους επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας κ. Scott Morrison με τον αρχιεπίσκοπο Μακάριο.

Ο πρωθυπουργος μίλησε επίσημα σε διάγγελμά του για την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αυστραλία και τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, τονίζοντας ότι «πρόκειται για ένα ιδιαίτερο τελετουργικό, που επιβάλλει την παρουσία περισσοτέρων από δύο ή τριών προσώπων» και κατέληξε σημειώνοντας ότι «η Κυβέρνηση της Αυστραλίας θα δείξει κατανόηση κατά την περίοδο αυτή για τους Ναούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την κατανόηση και τη διάθεση των αρχών να καταλάβουν ότι η Μεγάλη Εβδομάδα για τους Ορθοδόξους είναι ένα ξεχωριστό γεγονός.

Κλήρος και λαός της Αυστραλίας δέχθηκαν με μεγάλη ικανοποίηση την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού και ευχαρίστησαν τον Αρχιεπίσκοπό τους, ο οποίος με τις παρεμβάσεις του και την παρουσία του έχει καταφέρει να πείσει την Αυσταλιανή Πολιτεία ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ένα μεγάλο κομμάτι της Αυστραλιανής κοινωνίας, το οποίο δεν μπορεί να παραθεωρηθεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ