Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 10:18

Αυστραλίας: “Η Εκκλησία θέλει ανθρώπους των άκρων”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Να ακολουθήσουμε “φωτεινό παράδειγμα του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και να φύγουμε από τη γκρίζα ζώνη της μιζέριας και της αφασίας (όσοι είμαστε), να φτάσουμε εκεί που όλα ερμηνεύονται μόνο με την αγάπη και την πίστη στον Χριστό και στην Αγία Του Εκκλησία” κάλεσε στο κήρυγμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος.

Ο κ. Μακάριος, που τέλεσε σήμερα τη θεία λειτουργία στο φερώνυμο παρεκκλήσιο δίπλα από τη Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέου στο Σίδνεϊ, μίλησε για την τόλμη και την αφοβία του εορταζόμενου Ευαγγελιστή Ιωάννη την οποία προέτρεψε να μιμηθούμε. “Μην συμβιβάζεστε με το μέτριο και το πρόχειρο. Η Εκκλησία θέλει ανθρώπους των άκρων. Να τολμούν, να μη φοβούνται, να έχουν θάρρος και ζωντάνια. Τα λάθη μην τα φοβάστε. Την απραξία και την αδράνεια να φοβάστε”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μακάριος.

“Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος είναι μεγάλος Άγιος της Εκκλησίας μας”, υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, “διότι δε συμβιβάστηκε με το κατεστημένο και δε λειτούργησε με την ανθρώπινη λογική. Όταν όλοι οι μαθητές εξαφανίστηκαν”, συνέχισε, “αυτός, παρότι ήταν ο μικρότερος ηλικιακά, έμεινε κοντά στον Χριστό. Κάτω από τον Σταυρό. Με θάρρος και αυτοπεποίθηση. Με αγάπη και αφοσίωση, ούτως ώστε ο Χριστός να μην παγώσει από τη μοναξιά και την εγκατάλειψη των ανθρώπων”.

Αυτή την θέρμη της τόλμης την κατανοούμε, σύμφωνα με τον κ. Μακάριο, διαβάζοντας την Αποκάλυψη του αγίου Ιωάννου. “Ο Άγιος Ιωάννης μιλά για τους χλιαρούς ανθρώπους, δηλαδή τους χλιαρούς στην πίστη χριστιανούς, των οποίων τη συμπεριφορά δεν αποδέχεται. Και αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους. Να φτάσουμε στα άκρα της αγάπης του Χριστού”.

Στη θ. λειτουργία έψαλλαν οι καθηγητές της Σχολής ενώ βέβαια δεν συμμετείχαν πιστοί καθώς τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ