Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 11:09

Αστροπαλίτικος Δεκαπενταύγουστος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε και στην Αστυπάλαια η Κοίμηση της Παναγίας μας. Το εσπέρας τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου, και την συμμετοχή των ιερέων πρωτ. Δημητρίου Αχλαδιώτη Αρχιερατικού Επιτρόπου Αστυπαλαίας και π. Ευσεβίου Σταυλά.

Εψάλλη η αρτοκλασία και στο τέλος εψάλλησαν τα εγκώμια της Παναγίας. Μετά το πέρας του Εσπερινού έγινε η λιτάνευση της Παναγίας από τον Ναό της Πορταϊτίσσης στην πλατεία, όπου πλήθη πιστών πέρασαν κάτω από τον Επιτάφιο της Παναγίας με ευσέβεια και ταπείνωση.

Κατά το έθος έγινε ο χορός στην «Ροδιά», όπου με αστροπαλίτικη ομορφιά χόρεψε το συγκρότημα των νέων και νεανίδων της Αστυπάλαιας με παραδοσιακές ενδυμασίες και ακολούθησε νησιώτικο γλέντι μέχρι πρωίας.

Το πρωί της 15ης Αυγούστου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία παρέστησαν τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και πλήθος πιστών.

Το εσπέρας και πάλι στη «Ροδιά», έγινε το μεγάλο λαϊκό πανηγύρι, όπου το Ε.Φ.Τ.Α. (Εκκλησιαστικό Φιλανθρωπικό Ταμείο Αστυπαλαίας) και ο Δήμος Αστυπαλιτών, προσέφεραν πατροπαράδοτο φαγητό και αναψυκτικά, και ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι.

Τέλος το νησί έζησε και αυτό το «Πάσχα» του καλοκαιριού, την εορτή της Παναγίας μας, με την πίστη, την ευλάβεια και τον σεβασμό προς το πρόσωπο της Παναγίας μας.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ