Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 3:30

Αρχιμανδρίτης Ευστράτιος Δελατόλας: “Το μαρτύριο και η ομολογία πίστεως”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου της οδού Αχαρνών με τίτλο “ΕΟΡΤΙΑ 2018”, καθημερινά τελούνται ιερές ακολουθίες και ομιλίες. 

Σήμερα το απόγευμα στον εσπερινό και την Παράκληση προς τον Άγιο Ελευθέριο έψαλε ο Γυναικείος Βυζαντινός χορός (ΓΥ.ΒΥ.Χ) υπό την διεύθυνση της Μύριαμ Μαρίνου, ενώ ακολούθησε ομιλία από τον αρχιμανδρίτη Ευστράτιο Δελατόλα, εφημέριο του Ι. Ν. Αγίων Αποστόλων Πεύκης, με θέμα “Το μαρτύριο και η ομολογία πίστεως”.

Ο π. Ευστράτιος αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο τιμάμε έναν άγιο και μάρτυρα της πίστεως, που δεν είναι άλλος από το να μιμηθούμε την βιωτή του. Επίσης έκανε μια σύντομη αναφορά στους μάρτυρες, ξεκινώντας από τον πρωτομάρτυρα και αρχιδιάκονο άγιο Στέφανο έως τον Ρώσο μάρτυρα Ευγένιο Ροντιόνωφ, καταλήγοντας ότι πως στις ημέρες δεν υπάρχει προς το παρόν καμία δίωξη της θρησκευτικής μας ελευθερίας και πως σήμερα καλούμαστε να ομολογήσουμε την πίστη μας όχι δια ξίφους και μαρτυρίου αλλά με την καθημερινή μας στάση και την αγάπη απέναντι στον συνάνθρωπό μας, ακόμα και τον εχθρό μας.

Τόνισε χαρακτηριστικά “Δεν γίνεται να έχουμε χρόνο στην ζωή μας για όλα τα πράγματα και να μην αφιερώνουμε λίγο χρόνο για τον Χριστό.  Πως θα βρούμε το θάρρος και την αποφασιστικότητα να τον ομολογήσουμε; Η Ορθοδοξία δεν είναι μαγεία, είναι θυσία. Θυσία για τον συνάνθρωπο και πίστη στον Χριστό”.

Ακολούθησε συζήτηση με το εκκλησίασμα στο αρχονταρίκι του ναού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Παναγία η Κοσμοσώτειρα στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ