Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 13:57

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον καθεδρικό ναό Αθηνών προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ

Αρχιερατικό συλλείτουργο πραγματοποιήθηκε σήμερα στον μητροπολιτικό ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, κ. Ειρηναίου.

Τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο πλαισίωναν και άλλοι ιεράρχες, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος συμμετείχε ως συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα.

Πριν την απόλυση τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους μάρτυρες του ολοκαυτώματος της Μονής Αρκαδίου καθώς συμπληρώνονται στις 8 Νοεμβρίου 150 χρόνια από τον θάνατο εκατοντάδων αγωνιστών κατά της Τουρκοκρατίας στην μεγαλόνησο.

Στη θεία λειτουργία παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και πλήθος επιφανών Κρητών. Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουύκ, ενώ τη Νέα Δημοκρατία εκπρόσώπησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Καλούμαστε να μιμηθούμε το παράδειγμα όσων αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την πίστη και την πατρίδα μας», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και όλους τους παρευρισκόμενους για την σημερινή Θεία Λειτουργία και αναφέρθηκε στην 150η Επέτειο του Ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης για την παρουσία του επισημαίνοντας πως «μας δώσατε ένα μήνυμα που έχουμε ανάγκη σήμερα, να μιμηθούμε το παράδειγμα των πατέρων της μονής Αρκαδίου και όλων που αγωνίζονται για την πίστη και την πατρίδα μας».

Προς τιμήν των νεκρών του Αρκαδίου εντός του ναού υπήρχαν οι σημαίες αρκετών κρητικών συλλόγων της Αττικής, ενώ δεξιά και αριστερά του κεντρικού διάδρομου του ναού υπήρχαν νέοι και νέες με παραδοσιακές κρητικές ενδυμασίες.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ