Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 14:41

Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Παντοβασίλισσα της Ραφήνας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρό αρχιερατικό συλλείτουργο εορτάσθηκε σήμερα στον Ι.Ν. Παναγίας της Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα, η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου. Στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Επίσκοπος του Οικουμενικού Θρόνου, Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, συλλειτουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου.

Στο κήρυγμά του, ο κ. Ελπιδοφόρος τόνισε πως: “η Παναγία είναι η κλίμακα εκείνο που ένωσε τον ουρανό με τη γη. Είναι μία γέφυρα μεταξύ Θεού και ανθρώπου”, ενώ συνέχισε λέγοντας πως “διαδραμάτισε τον ρόλο της κλίμακας, χάρη σε δύο σπουδαία χαρακτηριστικά που διέθετε. Την αγάπη της για το Θεό και την ταπείνωση της”. Ανέφερε μεταξύ άλλων πως “το παράδειγμα της Παναγίας, πρέπει να μας ακολουθεί και στην καθημερινότητα μας. Ακόμα και ανάμεσα στις οικογένειες υπάρχουν συχνές διαφωνίες, αλλά επικρατεί η ενότητα. Έτσι και σε εθνικό ή πολιτικό επίπεδο, οι όποιες διαφωνίες δεν πρέπει να αποτελούν πηγή διχασμού και δυστυχίας, αλλά να είναι εποικοδομητικοί”.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος ευχαρίστησε θερμά τον ομόλογό του, για την έτι μία φορά παρουσία του στην πανήγυρη του Ναού. Η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα στη σημερινή Θεία Λειτουργία, ενώ το παρόν στη Θεία Λειτουργία έδωσε ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Πιστικίδης με καταγωγή από την Τρίγλια της Βιθυνίας και οι τοπικοί φορείς του δήμου.

Η ενορία διατηρεί έντονο το προσφυγικό στοιχείο, καθώς στον ναό φυλάσσονται ιστορικά κειμήλια προερχόμενα από την Τρίγλια της Μ. Ασίας με κυριότερο την περίπυστη εικόνα της Παναγίας της πάντων βασίλισσας, ενώ ο Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος διατηρεί με τον Ναό πνευματικούς δεσμούς, λόγω της προέλευσης, καθώς η Τρίγλια είναι κωμόπολη της Προύσας, στον ιστορικό χώρο της Βιθυνίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ