Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 16:46

Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Παναγία την Ελευθερώτρια

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Σήμερα είναι ημέρα ευχαριστιών προς την Παναγία, αλλά και ημέρα εθνικού φρονηματισμού, μιας και οι μέρες που διανύουμε είναι πολύ επικίνδυνες. Δεν διακατέχει πλέον το φρόνημα τις σημερινές γενεές, καθότι μας αλλοίωσε η ευμάρεια και η καλοπέραση” δήλωσε ο Επίσκοπος Ναζιανζού Θεοδώρητος κατά το κήρυγμά του από το ιερό προσκύνημα της Παναγίας Ελευθερώτριας στον Κοκκιναρά.

Σε άλλο σημείο ο κ. Θεοδώρητος ανέφερε ότι “Οφείλουμε στις δύσκολες στιγμές να προστατεύουμε την πατρίδα, την κουλτούρα, τον πολιτισμό μας, αξίες που δεδομένα λατρεύουμε. Οφείλουμε να είμαστε κοσμοπολίτες και όχι εθνικιστές. Στην Υπεραγία Θεοτόκο εκφράζουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη για το φρόνημα που μας χάρισε τη δύσκολη εκείνη περίοδο για την πατρίδα μας”.

Ο Επίσκοπος Ναζιανζού προέστει σήμερα της Θείας Ευχαριστίας, συλλειτουργούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κυρίλλου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Κύριλλος ευχήθηκε “η Παναγία η Ελευθερώτρια να μας χαρίζει δύναμη, υγεία και σταθερότητα στην πίστη, σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε ως έθνος”. Συμπλήρωσε μάλιστα πως “Είναι πολυτέλεια να υπάρχουν ανάμεσά μας διχόνοιες, τη στιγμή που όλοι οι γύρω είναι εναντίον μας. Σε στιγμές ενότητας μεγαλουργούμε, ενώ αντίθετα οι στιγμές διχασμού, είναι το μεγάλο μας ελάττωμα, όπως πολλές φορές κατέδειξε η ιστορία μας”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ