Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 23:03

Αρχιερατική θ. λειτουργία ενώπιον του σκηνώματος του μακαριστού μητροπολίτη Αχελώου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Αρχιερατική θεία λειτουργία τελέστηκε πριν από λίγο ενώπιον του σκηνώματος του μακαριστού μητροπολίτη Αχελώου Ευθυμίου στον μητροπολιτικό ναό των Αθηνών.

Στη θεία λειτουργία ιερούργησε ο μητροπολίτης Θερμοπύλων κ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από τους ιερείς του ναού, αλλά και άλλων κληρικών της αρχιεπισκοπής Αθηνών. Από του ιερού βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας, ο μητροπολίτης Θερμοπυλών τέλεσε τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού μητροπολίτη Αχελώου.

Δεκάδες είναι οι πιστοί που προσέρχονται στη μητρόπολη Αθηνών για να προσκυνήσουν το σκήνωμα του μακαριστού μητροπολίτη Αχελώου και να ασπαστούν το χέρι του για τελευταία φορά.

Το λαϊκό προσκύνημα θα συνεχιστεί έως τις 12 το μεσημέρι, οπότε θα ξεκινήσει η εξόδιος ακολουθία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου και με τη συμμετοχή ιεραρχών.

Στη συνέχεια η σορός του μακαριστού μητροπολίτη θα μεταφερθεί στο Αγρίνιο, όπου θα πραγματοποιηθεί ο ενταφιασμός, στον παλαιό ναό του αγίου Χριστοφόρου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ