Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 7:19

Αρχιεπίσκοπος: Οι κορυφώσεις των κοινωνιών προκύπτουν όταν τα επιστημονικά επιτεύγματα διακονούν τον άνθρωπο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Υπάρχουν κάποιες κορυφαίες στιγμές για τη ζωή των Κοινωνιών. Οι κορυφώσεις προκύπτουν όταν τα εξαιρετικά τεχνικά και επιστημονικά επιτεύγματα συμβαδίζουν και διακονούν τον άνθρωπο και τις ανάγκες του» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών

και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή αγιασμού επί τη ενάρξει των εργασιών κατασκευής των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων του Ωνασείου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου σημειώνοντας πως «το Ίδρυμα Ωνάση μαζί με την Πολιτεία και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων θα χαρίσουν στην κοινωνία μας το Ωνάσειο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο, το οποίο θα αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο το επίπεδο της Έρευνας, των Ιατρικών υπηρεσιών και των θεραπειών στην πατρίδα μας. Υπηρεσίες θαυμαστές ιδίως στο χώρο της Παιδιατρικής».

Παρέστησαν, επίσης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος και ο Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη στην Αθήνα , ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, Πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι του Ιδρύματος Ωνάση.

Την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ο οποίος αμέσως μετά ευχαρίστησε και συνεχάρη το Ίδρυμα για τις καινοτόμες δράσεις του και την προσφορά του.

Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι «υπάρχουν κάποιες κορυφαίες στιγμές για τη ζωή των Κοινωνιών. Οι κορυφώσεις προκύπτουν όταν τα εξαιρετικά τεχνικά και επιστημονικά επιτεύγματα συμβαδίζουν και διακονούν τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Πέρασαν χρόνια πολλά από την πρώτη μεταμόσχευση οργάνου σε άνθρωπο. Ένας ωραίος δύσβατος δρόμος που χάραξε με τρόπο φωτεινό και με τιμή τον 20ο αιώνα. Σήμερα οι μεταμοσχεύσεις έχουν καταξιωθεί ως τρόπος θεραπείας και βελτιώνονται καθημερινά. Για κάποιες ασθένειες αποτελούν τη μόνη θεραπευτική πρακτική. Η πατρίδα μας παρακολουθεί τις εξελίξεις και χάρις στο Ίδρυμα Ωνάση έχουμε από το 1992 το υπερσύγχρονο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το οποίο έχει θεραπεύσει χιλιάδες ανθρώπους.

Το Ίδρυμα Ωνάση μαζί με την Πολιτεία και τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων θα χαρίσουν στην κοινωνία μας το Ωνάσειο Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο, το οποίο θα αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο το επίπεδο της Έρευνας, των Ιατρικών υπηρεσιών και των θεραπειών στην πατρίδα μας. Υπηρεσίες θαυμαστές ιδίως στο χώρο της Παιδιατρικής. Συγχαίρω όσους εργάσθηκαν για αυτό το επίτευγμα και εύχομαι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να ευλογήσει πλουσίως την πορεία της κατασκευής του Κέντρου».

Πήγη: Ecclesia.gr | Μάκης Αδαμόπουλος Φωτογραφίες: Τατιάνα Μπόλαρη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ