Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 5:49

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: “Η Εκκλησία δεν θα μπορούσε να σιγήσει για την Παιδεία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Η εθνική και θρησκευτική αγωγή, μακριά από κάθε θρησκευτικό φανατισμό και εθνικιστικές εξάρσεις, είναι απαραίτητο στοιχείο της αγωγής για κάθε λαό, και ιδιαίτερα για εμάς που αγωνιζόμαστε για εθνική επιβίωση» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ύστερα από αντιδράσεις εκπαιδευτικών που αφορούσαν τους εκκλησιασμούς και τους εορτασμούς εθνικών επετείων.

Ο κ. Χρυσόστομος σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις απαιτήσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων και τις κάλεσε να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους που μας περιβάλλουν, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι η Εκκλησία, η οποία σε καιρούς δυσχείμερους κράτησε στους ώμους της την παιδεία του τόπου και που διαχρονικά και με κάθε τρόπο ενδιαφέρεται γι’ αυτήν και την στηρίζει, δεν θα μπορούσε να σιγήσει μπροστά στα όσα «απαράδεκτα γίνονται και ακούονται στον χώρο της Παιδείας τον τελευταίο καιρό».

Τέλος ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου κάλεσε τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις “όπως αιρόμενες στο ύψος των περιστάσεων και κατανοώντας τις οικονομικές δυσκολίες του τόπου και του λαού, περιορίσουν, προς το παρόν, όσον υπάρχει η κρίση, τα αιτήματά τους. Κι όπως συνεργαστούν με το Υπουργείο Παιδείας, με καλή θέληση προς υπερπήδηση των δυσκολιών».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ