Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 1:10

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δεν είναι σοβαρή η ενέργεια του Ιεροσολύμων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Συνάξεις ή Συνόδους των Προκαθημένων συγκαλεί μόνον ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ουδείς άλλος”, υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’.

Σε δηλώσεις μετά την Δοξολογία για την πρώτη του Νέου Έτους, ο Αρχιεπίσκοπος, απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας μας, αποκάλυψε ότι δεν απάντησε στην επιστολή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου, ο οποίος τους κάλεσε για να φιλοξενήσει σύναξη των Προκαθημένων της Ορθοδοξίας στο Αμμάν της Ιορδανίας, με σκοπό “να συζητήθουν ζητήματα σχετικά με την ενότητας της Ορθοδοξίας”, κάτι που παραπέμπει στην παραχώρηση πέρσι Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία Ουκρανίας και την έντονη πολεμική του Πατριαρχείου Μόσχας κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο κ. Χρυσόστομος πρόσθεσε: “δεν θεώρησε σοβαρή την ενέργεια του φίλου Πατριάρχη (Ιεροσολύμων)”.

Τη Θ. Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου τέλεσε ο Επίσκοπος Μεσαορίας, Γρηγόριος, συμπροσευχομένου στο Ιερό Βήμα του Αρχιεπισκόπου.

Μετά τη Θ. Λειτουργία ψάληκε Δοξολογία, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε το 2020 να είναι πλούσιο κατά πάντα και στην πνευματική προκοπή του καθενός, αλλά και στην εθνική πορεία.

«Όμβρους ειρηνικούς, καρποφορία στη γη, ειρήνη και ομόνοια στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, διαφύλαξη της αγίας μας Εκκλησίας και στερέωση των αρχών της πολιτείας αλλά και για όλο τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους η Εκκλησία μας κατ’ αυτήν την ημέρα παρακαλεί τον άναρχο και ατελεύτητο Θεό», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ακόμη, για εμάς εδώ στην Κύπρο αυτή η ημέρα αποτελεί αφορμή εντονότερης προσευχής, όπως τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, «ώστε ο φιλάνθρωπος Θεός να συντμήσει τον χρόνο της δοκιμασίας του νησιού μας, να ελευθερώσει τους αιχμαλώτους και να επανάγει τους αγνοουμένους των οποίων η τύχη ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί».

Πρόγραμμα και εργασία είναι οι βασικοί άξονες γύρω από τους οποίους, ανέφερε ο Μακαριώτατος, οφείλουμε να περιστρέφουμε την όλη προσπάθειά μας για την επιτυχία μας τόσο στον πνευματικό όσο και στους υπόλοιπους τομείς.

«Ο κυπριακός λαός είναι εργατικός λαός και χάρη σ’ αυτή του την εργατικότητα κατάφερε να ανταπεξέλθει στις κατά καιρούς δοκιμασίες του, οι οποίες δεν ήταν λίγες», υπογράμμισε.

Στην Δοξολογία παρέστησαν, επίσης, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Νεαπόλεως κ. Πορφύριος και Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, ο οποίος προεξήρχε της προηγηθείσας Θείας Λειτουργίας, καθώς επίσης, και αρχές της πολιτικής και πολιτειακής ζωής . Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου, ενώ παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Επίσης , παρέστη ο επιτετραμένος της Πρεσβείας της Ελλάδος, Ιωάννης Μαλλικούρτης Σύμβουλος Πρεσβείας Α’.

ΠΗΓΗ: aviketos.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ