Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 8:43

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: “O Σταυρός μας ξεκουράζει και δίνει νόημα στη ζωή μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Ο Σταυρός μας ξεκουράζει, μας ανακουφίζει και δίνει νόημα στην ζωή μας» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από το Ιερό Προσκύνημα Αναστάσεως Χριστού Σπάτων, όπου τέλεσε το πρωί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, με συλλειτουργούς τον οικείο μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο και τον Επίσκοπο Θεσπιών Συμεών.

Αρκετοί ιερείς με πρώτο τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Μεσογαίας Αρχιμανδρίτη Ιερόθεο Καλογερόπουλο πλαισίωσαν τους αρχιερείς, ενώ παράλληλα πλήθος πιστών ασπαζόταν τον Τίμιο Σταυρό στο κέντρο του ναού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Θεσπιών, ο οποίος μεταξύ άλλων, επεσήμανε, ότι «όποιος πραγματικά θέλει να ζει με το Πολίτευμα του Σταυρού στην ζωή του, θα πρέπει να θυσιάζεται, να αυτοπροσφέρεται και να χαρίζει τα τάλαντά του, τα χαρίσματά του, τις δεξιότητές του για τον κάθε άνθρωπο ανεξαιρέτως. Να μπορεί να αποδέχεται την ήττα, διότι υπάρχει κάποια άλλη νίκη που λειτουργεί μέσα του. Να πάψουμε να επικαλούμαστε την παντοδυναμία του Θεού προκειμένου να επικρατήσουν οι προσωρινές μας επιδιώξεις, αλλά αντίθετα να επικαλούμαστε την παντοδυναμία, το έλεος και την αγάπη του Θεού για να δίνεται δυνατότητα ζωής στον κάθε άνθρωπο και να διαχέεται η αγάπη του Θεού σε όλους ανεξαιρέτως». Προσέθεσε, επίσης, ότι «δε μπορούμε να λέμε πως ακολουθούμε το Πολίτευμα του Σταυρού, όταν δεν έχουμε τη δύναμη να συγχωρούμε ή να βλέπουμε και στους άλλους ανθρώπους ικανότητες, αλλά και τον θησαυρό που κρύβουν μέσα τους».

Στο τέλος ο Μητροπολίτης Μεσογαίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου και αναφέρθηκε στο Ιερό Προσκύνημα του Χριστού και στην μοναδικότητά του.

Ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον κ. Νικόλαο για την πρόσκληση και τόνισε ότι ακούγοντας τον Απόστολο σήμερα σκεφτόμαστε πόσο ταιριάζει με την εποχή μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ