Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 23:24

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «Η Εκκλησία μας προστατεύει από την ηθική σήψη»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την εκκλησία με αλάτι παρομοίασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος κατά τη χειροτονία πρεσβυτέρου σήμερα στον ναό της αγίας Ειρήνης στην Αιόλου.

«Η Εκκλησία είναι το αλάτι που προστατεύει όλους μας από την ηθική σήψη της κοινωνίας», είπε ο κ. Ιερώνυμος στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στο οποίο συλλειτούργησε ο μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος. Κατά την θεία λειτουργία τελέσθηκε η χειροτονία σε πρεσβύτερο του π. Αρτεμίου Γαννακού.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, απευθυνόμενος προς τον π. Αρτέμιο, επεσήμανε πως «σκοπός της διακονίας σου από δω και πέρα είναι να διακονήσεις το Σώμα του Ιησού Χριστού, την Εκκλησία. Η Εκκλησία είναι η κιβωτός της Σωτηρίας. Αυτήν την κιβωτό, για να σωθούν ψυχές ανθρώπων, θα διακονήσεις. Η Εκκλησία είναι το Φως που διώχνει το σκοτάδι. Αυτό το Φως να διακονήσεις, για να περπατούν οι άνθρωποι στο Φως».

Ακόμη, ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε ότι «αυτοί οι αγώνες δεν είναι συνθήματα, διότι οι ιδεολογίες έρχονται και φεύγουν, ενώ η διδασκαλία του Κυρίου είναι βίωμα, είναι πράξεις. Δεν χάνεται. Χαράζεται στην ζωή του ανθρώπου».

Μιλώντας για τις δυσκολίες της εποχής, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών εξήγησε ότι «η κοινωνία μας σήμερα υποφέρει και δυσκολεύεται. Το ανθρώπινο πρόσωπο έχει ευτελιστεί, η αξία έχει μηδενιστεί. Δεν είναι πια η εικόνα του Θεού και έχει γίνει εκμεταλλεύσιμο. Η εικόνα του Θεού είναι κάτι το ανεπανάληπτο», είπε και κάλεσε τον π. Αρτέμιο να μην φοβάται τις ατέλειές και τις δυσκολίες.

«Η χάρις του Θεού είναι εκείνη που συμπληρώνει τα ελλείποντα και θεραπεύει τα ασθενή. Με αυτό το πνεύμα θα μπορείς να προχωρήσεις. Κέντρο σου θα είναι πάντοτε το θυσιαστήριο του Χριστού. Από εκεί θα παίρνεις δύναμη σε χαρές και λύπες και θάρρος σε όλη σου την πορεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στον π Αρτέμιο «το καράβι σου να το αρματώσεις με πολικό αστέρα τον Χριστό μας, τα κουπιά της προσευχής και τα πανιά της ελπίδας, της εργατικότητας και να προχωρήσεις και να δώσει ο Θεός όταν γερασμένος καταλήξεις στο λιμάνι της αιωνιότητος να έχεις το κουράγιο να πεις “Κύριε, το έργο τετέλεκα, την πίστη τετήρηκα”».

Ο π. Αρτέμιος συγκινημένος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, κλήρο και λαό και αναφέρθηκε στην ζωή του, στην οικογένειά του και στην διακονία του.

ΚΕΙΜΕΝΟ: Μάκης Αδαμόπουλος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ