Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 12:07

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: “Η Εκκλησία είναι ο φύλακας αυτού του τόπου”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Β’ Στάση των Χαιρετισμών τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στον ιστορικό ναό της Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας στο κέντρο της Αθήνας.

«Η Εκκλησία είναι ο φύλακας και ο φρουρός αυτού του τόπου. Οι άνθρωποι έρχονται και παρέρχονται. Οι ιδέες αλλάζουν, αλλά η πατρίδα, οι παραδόσεις, η ιστορία, πρέπει να είναι κοντά μας» τόνισε στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος έκανε λόγο για μια ακόμη φορά για την θέση που έχει η Εκκλησία στην σημερινή κοινωνία.

Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη, ενώ στην ακολουθία των Χαιρετισμών παρέστησαν ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, η αρχαιολόγος Λίνα Μενδώνη, και πολύς κόσμος που συνέβαλε στην αναστήλωση του ναού.

Ο προϊστάμενος του ναού π. Αθανάσιος Αττάρτ αναφέρθηκε με λόγια αγάπης στον Αρχιεπίσκοπο και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του. Στη συνέχεια μίλησε για την αποκατάσταση και τη συντήρηση του ιστορικού ναού, ευχαριστώντας όσους βοήθησαν στην ολοκλήρωση της προσπάθειας αυτής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ