Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 11:22

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος-“Δεν φοβάμαι την Τουρκία, αλλά τους άλλους που κάνουν πως μας αγαπούν”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Για τις απειλές της Τουρκίας, σε Κύπρο και Αιγαίο καθώς και το θέμα των ενεργειακών κοιτασμάτων μίλησε αποκλειστικά στο Κυπριακό Κανάλι Sigma, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος μιλώντας στον Λουκά Σπαθάρη, αναφέρθηκε στα ενεργειακά κοιτάσματα που δημιουργούν προοπτικές συνεργασίας αλλά και νέες εστίες ανταγωνισμού, τονίζοντας ότι «Ονειρεύονται πολλοί αλλά το τραγικό είναι δεν ξέρουμε τι θα βρούμε από κάτω, αν θα βρούμε αυτά που περιμένουμε ή αν θα βρούμε αέρα. Γι’ αυτό ακριβώς να κάνουμε προσευχή, να προσέχουμε τον εαυτό μας και κυρίως τα μεγάλα συνθήματα και λόγια να μην μας παρασέρνουν».

Αναφορικά με τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας και τις συνεχιζόμενες προκλήσεις των Τούρκων, ο κ. Ιερώνυμος είπε πως «Εγώ δεν πολύ φοβάμαι την Τουρκία, σαν Τουρκία. Φοβάμαι τους άλλους που είναι ήρεμοι και κάνουν πως μας αγαπούν αλλά δεν μας αγαπούν», ενώ υπογράμμισε πως το φλέγον θέμα είναι, πως θα μοιραστεί η γη και τα αγαθά της και πως θα μπορέσουν να δημιουργηθούν νέες συμμαχίες, νέοι συνασπισμοί».

Τέλος, ο αρχιεπίσκοπος μίλησε για τις σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου και είπε ότι «Οι ρίζες μας είναι εκείνες που πρέπει να μας κρατάνε γερά. Οι παραδόσεις μας, οι ρίζες μας, η πίστης μας όταν τις περιφρονούμε είναι σαν να περιμένουμε να μας δώσει καρπό το δέντρο χωρίς ρίζες χωρίς λουλούδια μας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ