Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:18

Αρχιεπίσκοπος: «Η άνωθεν σοφία με την σοφία των γραμμάτων δημιουργούν τον χαρισματούχο άνθρωπο”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ECCLESIA.GR | Μάκης Αδαμόπουλος  «Εκεί που συναντώνται η άνωθεν σοφία με την σοφία των γραμμάτων δημιουργείται ο χαρισματούχος άνθρωπος και αυτό επιδιώκουμε για εσάς» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τα 39ο και 141ο δημοτικά σχολεία Αθηνών όπου τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2019-2020.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν ο προϊστάμενος του Ι. Ν. Αγίου Ελευθέριου Αχαρνών π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου και οι συνεφημέριοι και οι διευθυντές των σχολείων, ενώ παρέστησαν η Υφυπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη, εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας.

Αμέσως μετά την ακολουθία του αγιασμού ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους καλή και δημιουργική χρονιά τονίζοντας πως «το βαθύτερο νόημα στα λόγια που ακούσαμε σήμερα στο Ευαγγέλιο είναι να γίνετε σοφοί» και επεσήμανε ότι «υπάρχουν δύο είδη Σοφίας: αυτή που προέρχεται από τα γράμματα, την εμπειρία, τις γνώσεις και η άνωθεν Σοφία.

Εκεί ακριβώς που συναντώνται τα δύο αυτά είδη Σοφίας εκεί δημιουργείται ο χαρισματούχος άνθρωπος και αυτό επιδιώκουμε» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπός, συμπληρώνοντας εμφατικά «εσείς να γίνεται χαρισματούχοι. Να αποκτήσετε τάλαντα». Ανακοίνωσε, επίσης, ότι πολύ σύντομα θα εγκαινιαστεί στην περιοχή ένα κέντρο νεότητας και μουσικής παιδείας της Αρχιεπισκοπής.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ