Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 15:45

Αρχιεπίσκοπος: Ευκαιρία να βρούμε το νόημα της αληθινής αγάπης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σοφία Καρεκλά Τη σημασία της εξεύρεσης του νοήματος της αληθινής αγάπης, ειδικά κατά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, στη σύντομη ομιλία του λίγο νωρίτερα κατά την ακολουθία του Επιταφίου στον μητροπολιτικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

“Είναι μια ευκαιρία αυτή η δυσκολία, που παρουσιάστηκε στη ζωή των ανθρώπων όχι μόνο στην πατρίδα μας αλλά σε όλο τον κόσμο, να βαθύνουμε στον εαυτό μας και να βρούμε πως η αληθινή αγάπη καλλιεργείται πραγματικά και εκδηλώνεται προς τα έξω”, είπε συγκεκριμένα ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο κ. Ιερώνυμος εξήγησε ότι η λέξη αγάπη υπήρχε πάντοτε στην ελληνικη φιλολογία αλλά “αγάπη με την έννοια που της έδωσε ο Χριστός μας είναι δική Του έννοια, δικό του το μέγεθος της αγάπης. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη από αυτή την αγάπη του Χριστού γιατί μέτρο έχει το δόσιμο της ψυχής”.

Θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα ελπίδας και ενίσχυσης, καθώς “είμαστε κι εμείς σήμερα φοβισμένοι”, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών μετέφερε τα λόγια του Κυρίου “μη φοβάστε, μη δειλιάζετε, μάθετε ότι πρώτος εγώ νίκησα τον κόσμο. Δεν θα σας αφήσω ορφανούς, πάλι θα είμαι κοντά σας, το στήριγμά σας. Να πιστεύετε σε Εμένα. Δεν θα βρείτε περισσότερη και μεγαλύτερη αγάπη από αυτή που έδειξα σε εσάς”.

Ο κ. Ιερώνυμος τόνισε για ακόμη μια φορά στην ομιλία του ότι η κατ΄ οίκον εκκλησία είναι συνδεδεμένη με τη ζωή της Εκκλησίας, λέγοντας ότι “η ζωή της Εκκλησίας μας σε όλο το διάβα της έχει να μας δείξει κατ΄ οίκον εκκλησία, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των αγώνων τους παλιούς και τους νεότερους”.

Κλείνοντας, ο Αρχιεπίσκοπος προέτρεψε “να ενώσουμε τις προσευχές μας και να λιτανεύσουμε όλοι μαζί νοερά το σώμα του Κυρίου”.

Η ακολουθία του Επιταφίου τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών και η περιφορά του επιταφίου έγινε εντός του ναού. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από τον μητροπολίτη Φαναρίου, Αγαθάγγελο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Χρήστος Μπόνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ