Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 8:59

ΒΙΝΤΕΟ: Αρχιεπίσκοπος: “Εκκλησία και Πολιτεία όταν μονοιάσουν και συνεργαστούν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Μια από τις σημαντικότερες δομές για άτομα με νοητική υστέρηση στην Ελλάδα εγκαινίασε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στο Βαρνάβα.

Ο κ. Ιερώνυμος εγκαινίασε τις Στέγες Υποστηριζόμενης διαβίωσης «Αθανάσιος Μαρτίνος 1 + 2» του Ιδρύματος “Μαρία Κόκκορη” λέγοντας πως είναι ένα όραμα πολλών ετών που βρήκε ανταπόκριση και προχώρησε. “Η Εκκλησία δεν κοιτά πρόσωπα, ομάδες και παρατάξεις. Μολονότι υπάρχουν διάφοροι που διαστρέφουν τα πράγματα. Για εμάς όλοι είναι πιστοί και παιδιά της Εκκλησίας. Είναι ώρα να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Υπουργό κ. Φωτίου”.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας, επεσημαίνοντας πως “Αυτό το κέντρο είναι ένα μήνυμα στην δική μας εποχή. Μας λέει ότι η Εκκλησία, η Πολιτεία και ο ιδιωτικός φορέας όταν μονοιάσουν και συνεργαστούν μπορούν να κάνουν πολλά τέτοια πράγματα”.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε την χαρά του διότι όπως είπε “σε δύσκολους καιρούς για την χώρα μας, λειτουργούν ακόμα αρχές και αξίες. Η κοινωνία μας έχει στηρίγματα και δεν κινδυνεύει να διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός”, ενώ εξήρε το μεγάλο έργο της Εκκλησίας επισημαίνοντας ότι “αν τούτος ο τόπος σε αυτήν εδώ την κρίση κατάφερε να ορθοποδήσει, εν πολλοίς το οφείλει στην Εκκλησία και την οικογένεια. Και αυτό δεν είναι συντηριτισμός”.

Ο διευθυντής του “Ιδρύματος Περιθάλψεως Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή Σύνδρομο Down Μαρία Κόκκορη»” αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης αναφερόμενος στο νέο στολίδι του Ιδρύματος, είπε χαρακτηριστικά ότι “είναι ο σπόρος που φυτέψαμε πριν δέκα χρόνια και πλεόν έγινε δεντράκι, ενάς κήπος που ανθίζει και που ξεβοτανίζουμε να μην τον πνίξουν τα αγριόχορτα όπως ο φόβος για το αύριο, ο θυμός ή ο κοινωνικός ρατσισμός για τα παιδιά”.

Ο π. Νικόδημος αναφέρθηκε σε όλη την πορεία προόδου των εργασιών και δημιουργίας των Στεγών Υποστηριζόμενης διαβίωσης «Αθανάσιος Μαρτίνος 1 + 2», ενθυμούμενος τον μακαριστό Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιοδος κυρό Κλεόπα και ευχαριστώντας όλους τους δωρητές και ιδιαιτέρως τον εφοπλιστή Αθανάσιο Μαρτίνο με την σύζυγό του, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του τονίζοντας χαραρκτηριστικά ότι “δεν περιορίστηκε στους δικούς του ανθρώπους για συνεργάτες και έκανε ανατροπές γιατί μοναδική του έγνοια είναι η πρόοδος του έργου της Εκκλησίας μας”.

Στο τέλος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκαν στους ξενώνες όπου συνομίλησαν με τους ασθενείς.

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν πλήθος πολιτικών, η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλοχιος,  ο επιχωριος μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος, δεκάδες ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος και εκατοντάδες κόσμου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ