Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 1:55

Απόφοιτοι από τη Θεολογική Σχολή της Βοστόνης στο Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Οι απόφοιτοι της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστόνης για 18η φορά στο ΑΠΘ παρακολουθούν εντατικό πρόγραμμα ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη.

Για 18η φορά πραγματοποιείται και φέτος ( 4- 23 Ιουνίου) στο Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εντατικό πρόγραμμα ελληνικής γλώσσας διάρκειας 3 εβδομάδων και 60 ωρών με αποδέκτες 25 αποφοίτους από τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστόνης, που συμπληρώνεται από εκπαιδευτικές εκδρομές στα μνημεία του πολιτισμού της περιοχής.

Το πρόγραμμα, που συντονίζεται από την Καθηγήτρια του Τμ. Θεολογίας ΑΠΘ κ. Δήμητρα Κούκουρα και εντάσσεται στο πλαίσιο των διμερών ακαδημαϊκών σχέσεων του ΑΠΘ με τη Θεολογική Σχολή της Βοστόνης, εγκαινιάστηκε το 2001 με πρωτοβουλία του Γέροντος Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου και του τότε Κοσμήτορα Καθηγητή π. Εμμανουήλ Κλάψη και τη σύμφωνη γνώμη της Συγκλήτου του ΑΠΘ. Συνεχίζεται μέχρι σήμερα με την ευγενή υποστήριξη χορηγού από την Ομογένεια των Η.Π.Α. και ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Οι σπουδαστές, πριν φτάσουν στη Θεσσαλονίκη, επισκέφτηκαν τους Αγίους Τόπους, απέδωσαν τον προσήκοντα σεβασμό στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι και επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος στη Χάλκη και Μονές του Αγιωνύμου Όρους.

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO Ι Απόφοιτοι από τη Θεολογική Σχολή της Βοστόνης στο Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης

Στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. ο Κοσμήτορας Καθηγητής κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου απευθυνόμενος στους φιλοξενούμενους σπουδαστές στο παρεκκλήσι της Σχολής, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρθηκε στα προβλήματα των Θεολογικών Σχολών στην Ελλάδα με την πληθώρα των αποφοίτων και την αδυναμία επαγγελματικής απορρόφησής τους, ενώ ο Πρόεδρος του Τμ. Θεολογίας Καθηγητής κ. Παναγιώτης Σκαλτσής εξήγησε το λειτουργικό πρόγραμμα της Σχολής.

Η επίσημη συνάντηση των σπουδαστών με καθηγητές της Σχολής την 11η Ιουνίου, ημέρα των ονομαστηρίων του Οικουμενικού Πατριάρχη, σφραγίστηκε με το τροπάριο του Αποστόλου Βαρθολομαίου και τη φήμη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου από τις καλλικέλαδες φωνές των σπουδαστών, υπό τη διεύθυνση του συνοδού τους Καθηγητή της Βυζαντινής Μουσικής κ. Γραμμένου Καράνου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ